Postures diferents

Jesús Albalat i Pilar Rahola, enfrontats a ‘Todo es mentira’ per la trama russa del procés

La periodista ha assegurat que Puidgemont va rebre tothom durant els dies previs a la declaració unilateral d’independència.

Jesús Albalat i Pilar Rahola, enfrontats a ‘Todo es mentira’ per la trama russa del procés
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Todo es mentira’ ha abordat aquest dilluns a la seva taula de debat la reunió entre Carles Puigdemont i un presumpte emissari de Vladímir Putin el dia abans de la declaració unilateral d’independència. Per analitzar aquesta informació, el programa de Risto Mejide ha comptat aquesta tarda amb el seu autor, el periodista Jesús Albalat, i amb Pilar Rahola, col·laboradora habitual de l’espai. 

Durant la seva primera intervenció, Rahola ha comentat que «Puigdemont va rebre en aquells dies a tothom» i ha assenyalat que «una persona» va arribar acompanyada d’«uns tipus que van dir que eren russos sense presentar cap credencial». «Van plantejar una cosa tan surrealista que el mateix president en aquell moment ja ho va considerar surrealista», ha assegurat. 

«En aquells moments tothom trucava a Puigdemont. Algú de confiança li va dir que uns tenien relacions amb el govern rus i volien parlar amb ell. Hi havia molt interès a parlar amb tot el món que volgués conèixer el procés», ha insistit. 

Instants després, Rahola ha qüestionat l’origen de la informació: «Puigdemont és un europeista radical i va dir que no volia res fora de la Unió Europea. En aquell moment es va oblidar, com es va oblidar de moltes altres coses que no s’han filtrat de sumaris secrets o que no han sigut investigades per Pegasus». «La pregunta per al periodista és... ¿Com tenen aquesta informació? ¿Ha sortit del sumari secret?», ha preguntat. 

«Saps que les fonts no es poden revelar. Ho saps millor que jo», li ha recordat Risto abans de donar pas a Albalat, que apareixia en pantalla negant amb el cap. «Primer, jo no tinc Pegasus. No l’he comprat, no tinc tants diners. Segon, no és cap sumari secret perquè és una informació i una investigació periodística. Això que hem tret no és un sumari», ha aclarit. 

Notícies relacionades

«Llavors tens transcripcions i saps el que va parlar Puigdemont amb Terradellas aquell dia perquè tenies un micròfon aeri», ha comentat Rahola en to irònic abans d’esclatar: «¡Ha sortit del sumari secret! ¡És el que passa a Espanya sempre!».

«El que se li va intervenir en el sumari va ser un telèfon mòbil. Ja es va filtrar fa molt temps perquè ho tenen totes les parts, no és secret», ha apuntat Albalat, remarcant que la identificació de Nicolai Sadovnikov ha sigut fruit d’«una investigació periodística». «No és del sumari», ha conclòs.