Després de l’èxit del ‘Benidorm Fest’

RTVE recupera l’essència del festival de l’OTI: impulsa Hispavisión, l’Eurovisió de l’espanyol

El president de la corporació ha sigut l’encarregat d’anunciar la seva creació en el marc del I Fòrum Iberoamericà de Servei Públic Audiovisual

RTVE recupera l’essència del festival de l’OTI: impulsa Hispavisión, l’Eurovisió de l’espanyol

TWITTER / RTVECOM

1
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

RTVE vol rescatar l’esperit del recordat Festival de l’OTI. Després de l’èxit que ha tingut la primera edició del ‘Benidorm Fest’, el president de la corporació, José Manuel Pérez Tornero, ha anunciat la creació d’Hispavisión, un festival de música a l’estil d’Eurovisió en què podran participar tots els països units per l’idioma espanyol.

Tornero ha fet aquest anunci dins del marc del I Fòrum Iberoamericà de Servei Públic Audiovisual, celebrat aquests dies a Madrid, revelant també que ja ha constituït un grup de treball i que la seva primera edició tindrà lloc a Cartagena de Indias (Colòmbia) l’any 2023.

Es pot recordar que el precursor d’aquest Hispavisión és el Festival de l’OTI de la cançó, un certamen musical que es va celebrar anualment entre els anys 1972 i 2000. El concurs s’assemblava molt al d’Eurovisió, però amb la diferència que només hi podrien participar televisions pertanyents a la llavors Organització de Televisió Iberoamericana (OTI), sense tenir en compte l’idioma, ja que hi van arribar a participar països com el Brasil, Portugal, les Antilles Neerlandeses, Aruba o el Canadà.

Notícies relacionades

En els anys en què es va celebrar el festival, Espanya va ser el país que més victòries va aconseguir al Festival de l’OTI de la Cançó amb un total de 6. Per ser més exactes, María Ostiz (1976), Francisco (1981 i 1992), Ana Reverte (1993), Marcos Llunas (1995) i Anabel Russ (1996) van ser els cantants espanyols que van donar aquests triomfs a RTVE, que també va allotjar en sis ocasions el concurs (1972, 1977, 1985, 1992, 1993 i 1994) sense existir una regla que l’obliguessin com a Eurovisió.

EN ELABORACIÓ.