Amb ‘Brividi’

Mahmood i Blanco guanyen el Festival de Sanremo i accepten representar Itàlia a Eurovisió 2022

Els artistes s’alcen amb el triomf en una súper final en què van competir contra Elisa i Gianni Morandi

Mahmood i Blanco guanyen el Festival de Sanremo i accepten representar Itàlia a Eurovisió 2022

RAI

1
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Itàlia ja sap quins artistes seran els seus amfitrions a Eurovisió 2022. Mahmood i Blanco portaran la bandera italiana en la pròxima edició del certamen musical que se celebrarà al mes de maig a Torí després d’acceptar la invitació feta per la RAI com a guanyador/guanyadors de la 72a edició del Festival de la Cançó Italiana de Sanremo amb ‘Brividi’ (‘esgarrifances’), una balada de tall intimista amb què van emocionar tant el públic del teatre Ariston com els telespectadors a casa.

Els artistes van aconseguir el triomf a la superfinal a tres del mític festival italià després d’aconseguir el 51,8% dels vots en un sistema de votació que combinava l’opinió del televot (34%), dels periodistes (33%) i d’un plafó demoscòpic (33%), i es van imposar a Elisa (26,3%) i Gianni Morandi (21,9%), que van convertir en els segons i en el tercer classificats.

Per a ser més exactes, Mahmood i Blanco van ser principalment avalat pels teleespectadors italians. De fet, va aconseguir el 54,3% dels vots que es van emetre en el televot de la superfinal a tres de l’última ‘serata’ del festival organitzat per la RAI.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Mahmood representarà Itàlia al Festival d’Eurovisió per segona vegada en menys de 3 anys, tot i que aquesta vegada ho farà en duo. En l’edició de Tel Aviv 2019, l’artista va aconseguir la 2a posició (472 punts) amb ‘Soldi’, una de les cançons de més èxit d’aquella edició, només superada per Duncan Laurence i el seu ‘Arcade’.

A partir d’aquest moment, el repte del duo italià serà igualar la gesta que va aconseguir Måneskin en la 65a edició del Festival d’Eurovisió. La banda italiana es va alçar amb la tercera victòria per a Itàlia amb el tema ‘Zitti i buoni’ després d’acumular 524 punts, els més votats pel televot europeu amb més 318 punts.