Entrevista YOTELE

Chanel (Benidorm Fest): «M’afalaga que em comparin amb Eleni Foureira però no tenim res a veure»

Parlem amb la guanyadora de la primera semifinal i una de les favorites per ser la representant d’Espanya a Eurovisió 2022

Chanel (Benidorm Fest): «M’afalaga que em comparin amb Eleni Foureira però no tenim res a veure»

RTVE

6
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Només queden unes hores perquè tingui lloc la gran final de la primera edició del Benidorm Fest i només hi ha clara una cosa: tot pot passar, i si no que l’hi diguin a Chanel. La cantant s’ha afegit al grup de favorits per guanyar el festival organitzat per RTVE després de guanyar la primera semifinal amb ‘Slo mo’, la més votada pel jurat i el plafó demoscòpic. YOTELE parla amb Chanel sobre la seva actuació d’aquest dissabte, entre altres assumptes.

Estem a res que pugis de nou a l’escenari després d’obtenir la segona millor puntuació de les dues semifinals. ¿Quines sensacions tens?

A veure, és molt fort. Continuo flipant. Estic en un núvol. Continuo molt enfocada en la feina. Tant el meu equip com jo estem treballant al màxim per polir encara més el que ve. Som molt feliços.

¿Modificareu alguna cosa per a l’actuació d’aquest dissabte a la final?

A veure. Tinc els llavis segellats. Ni sí, ni no, ni al contrari, però hi ha possibilitat que n’hi hagi o no. És que no ho sé. Hi estem treballant.

Aparentment no estaves entre les favorites, però arribes a la semifinal i la guanyes amb les màximes puntuacions del jurat professional i plafó demoscòpic i la segona puntuació més important del televot. ¿Et sents el ‘dark horse’ d’aquesta edició?

¿Saps què passa? És que estic fora de tot el que es parla al voltant perquè estic enfocada en això. Sé que soc pesada repetint-ho però, de veritat, òbviament em fa molta il·lusió veure que tota la feina s’està valorant. Al final, és una competició. Mai m’hauria imaginat la puntuació. És que vam guanyar la primera semifinal. És que és molt fort. És que encara no m’ho crec.

Això de cara a la final, ¿et suposa més confiança o nervis?

Jo crec que el que es vegi sobre l’escenari és el que transcendirà i amb el que es quedarà la gent. Continuem assajant. Confio tant en els meus ballarins i en el meu equip. Ho farem molt bé. Serem el ‘dark horse’ multiplicat per dos.

Actuaràs en la posició 4 a la final. A tu t’agraden els horòscops. Tu ets Leo i el d’avui assegura que el 2 és el teu número de la sort. Bé, 4 és 2 x 2...

Si és el dos que és bo, doble 2 és millor. Crec que és bona posició, no ho sé. No hi estic gaire posada. Jo vull el moment i partir l’escenari.

Actues abans d’una altra de les grans favorites com és Rigoberta Bandini.

Jo confio en l’esforç, en l’art i en el directe. Llavors, el que passi, passarà. Això sí, anirem al màxim. Volem anar a Torí.

Ja només falten unes hores per conèixer qui va a Torí. No sé si a tu i al teu equip se us ha passat pel cap que això d’anar a Eurovisió pot fer-se realitat en qüestió d’unes hores.

Nosaltres anem al màxim des del dia u. Aquesta candidatura està creada per a Torí. Nosaltres anem a totes. L’energia és que tenim moltes ganes i il·lusió.

La cançó ja tenia bones crítiques però, ara que ja s’ha conegut l’actuació, ¿com ha sigut l’acollida?

Molt bona. És que ja per si mateixa la cançó et fa aixecar-te de la cadira però, després d’haver vist l’actuació, he rebut molts comentaris, fins i tot de gent a qui no li agradava la cançó o que anaven amb una altra gent i que només pel treball que hem fet i com l’hem venut també han decidit recolzar-me. Això és molt il·lusionant perquè, al final, s’està valorant la meva feina. Estic molt emocionada.

Van arribar a comparar-te amb Eleni Foureira. ¿Com t’has agafat aquesta comparació?

Per començar, em sento molt afalaga perquè és meravellosa, però després em dona un toc al cor perquè hi ha moltes dives de la cançó. Beyoncé és una tros de diva. Em fa molta ràbia que se’ns compari a les dones quan sortim a l’escenari i podem ballar, cantar i actuar. Això no és just perquè cada una tenim una essència diferent. No és just. No hi ha res comparable. Cada una és el que és i punt. Igual que als homes no se’ls compara, crec que amb les dones hauria de ser el mateix. M’afalaga que em comparin amb Eleni Foureira però no tenim res a veure.

María Eizaguirre va revelar que t’havies preparat l’actuació corrent amb talons en cinta

És una bogeria. Cada dia entreno i un dia em vaig dir que si pujava de nivell i em posava els talons alts de ballar. Crec que tenen 8-10 centímetres. Al veure que podia, doncs endavant. Vaig començar a entrenar des del desembre i vaig veure resultats al tercer dia d’assajos.

Carmen Farala, guanyadora de ‘Drag Race España’, ha sigut l’encarregada del teu vestuari. ¿T’ha donat algun altre consell per a l’actuació?

Tota l’estona em dona consells, i m’encanta. Ella és una estrella, i no només això. S’hi ha involucrat, tant personalment com professionalment. És meravellós tenir gent que cregui en tu. Persones tan grans com és ella.

En aquesta experiència a Benidorm, també has tornat a veure Ruth Lorenzo després que coincidís amb ella a la quarta temporada de ‘Tu cara me suena’ i al videoclip de ‘Gigantes’. ¿Com va ser aquest retrobament? ¿Què et va aconsellar?

Em va donar diversos tips, que me’ls quedo per a mi, i, sobretot, m’ha donat molta força. Escoltar-la i veure-la actuar és un aprenentatge constant. Ella té molta força. És increïble.

M’agradaria preguntar-te pels teus companys. Hem vist que els 14 us heu portat genial entre vosaltres, sense mostrar cap tipus de rivalitat.

Ho hem dit a la roda de premsa. Ens avenim. Entre nosaltres no hi ha mal rotllo. Això no ha de significar enfonsar o esbroncar una altra persona perquè no és el que t’agrada. No s’ha de desmerèixer la feina d’una persona perquè hi ha molta feina, molta il·lusió i hi ha diversos éssers humans darrere. S’ha d’anar molt amb compte amb això, però entre nosaltres ho estem portant bé. No hi ha cap mal rotllo i tots enfocats en la nostra feina.

¿Què serà el primer que facis si guanyes d’aquí unes hores?

Plorar un munt, abraçar la família, trucar als meus avis i, no sé, aniria a menjar molt.

¿Has fet alguna promesa en el cas que guanyessis?

No havia fet cap promesa, però si guanyo em fico a les aigües de Benidorm en càmera lenta i ho gravo.

Passi el que passi, ¿amb què et quedaràs d’aquest Benidorm Fest?

Em quedaré amb la gent meravellosa que he conegut i amb tot el que he après d’ells com artistes i persones. També m’emporto tot l’amor rebut dels meus i una experiència brutal.

Notícies relacionades

¿Per què has de guanyar el Benidorm Fest demà?

És una candidatura molt preparada i que ens representa a Espanya com a país, perquè aquesta música és número 1 aquí i al món. Tinc molta seguretat en què ho partirem perquè és una bomba i explota al cap. He vist la reacció del tema fora i funciona moltíssim.