Vídeo

Yolanda Díaz es pronuncia sobre el Benidorm Fest i revela les seves preferides per anar a Eurovisió

La vicepresidenta segona del Govern va mostrar públicament el seu recolzament a Tanxugueiras en l’entrevista que va concedir a ‘Buenismo bien’

  • Les 14 cançons del Benidorm Fest: així sonen les candidates a Eurovisió

  • Alaska, Máximo Huerta i Inés Hernand presentaran el Benidorm Fest, que ja té dates

Yolanda Díaz es pronuncia sobre el Benidorm Fest i revela les seves preferides per anar a Eurovisió

CADENA SER

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La primera edició del Benidorm Fest ha arribat fins i tot a altes esferes de la política del nostre país. Poques setmanes abans de la seva celebració, Yolanda Díaz s’ha mullat sobre qui vol que guanyi el certamen que RTVE organitzarà per elegir el representant al Festival d’Eurovisió 2022 en l’entrevista que ha concedit a ‘Buenismo bien’: «La veritat, Tanxugueiras, per raons evidents».

«Primer, perquè són unes noies meravellosíssimes, que crec que ho estan revolucionant tot i, bé, fins i tot vaig veure les campanades amb elles i crec que també la reflexió que aporten en un món, que és formidable malgrat els odis que alguns ens intenten fer veure, ja que té a veure amb les nostres diferents cultures i llengües», va començar explicant la vicepresidenta segona del Govern en la intervenció en l’espai presentat per Quique Peinado, Manuel Burque i Henar Álvarez.

D’altra banda, la també ministra de Treball i Economia Social també va assegurar que se sent «especialment identificada» amb el missatge que emet la cançó del grup gallec: «A Madrid no se m’entén quan ho dic. Sempre deia que Galícia era transfronterera i elles parlen que no tinguem fronteres. Em sembla fabulosa. Per tant, aquí exerceixo de gallega i m’entrego a Tanxugueiras».

Després d’una broma de Quique Peinado, Díaz també va tenir bones paraules per a Rigoberta Bandini, l’artista favorita per guanyar el Benidorm Fest per a altres ministres socialistes del Govern com Raquel Sánchez, titular de la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana: «Genial amb ella. Jo també en soc fan, però per a una vegada que podem tenir la possibilitat [d’elegir]. [La competència] és brutal».

El cert és que Tanxugueiras no paren de rebre suports en aquest camí que estan recorrent fins al Benidorm Fest. Fa uns dies, Maximus, mascota del Club Bàsquet Breogán, es va fer viral a les xarxes socials amb el seu ball amb ‘Terra’, la cançó amb què Tanxugueiras opta a representar Espanya a Eurovisió 2022.

Per ser més exactes, aquest moment va tenir lloc al partit que va enfrontar aquest dilluns passat a la Lliga Endesa el Breogán contra l’Urbas Fuenlabrada al Pazo Provincial dos Deportes de Lugo. En una de les pauses del partit, que va emetre Movistar+, Maximus, la mascota de l’equip de Lugo, va sortir a ballar la cançó de la banda de folk gallec al mig de la pista mentre sonava per la megafonia del recinte i va ser captat per les càmeres de televisió.

Notícies relacionades

Només minuts després de la publicació d’aquest vídeo a les xarxes socials, les mateixes Tanxugueiras van agrair el gest que va tenir el club de bàsquet a través del seu compte oficial de Twitter: «¡Maximus crac! Gràcies a tots els esdeveniments esportius que estan animant els descansos amb ‘Terra’».

Deixant a part aquest gest viral, en aquests moments, Tanxugueiras s’han convertit en una de les grans favorites per guanyar el Benidorm Fest. Al llarg d’aquests dies, ‘Terra’ té més de 2.800.000 reproduccions si sumem les dades que mostren els seus perfils oficials de Spotify i YouTube, a més de col·locar-se en les primeres posicions dels rànquings de molts eurofans.