A ‘Sálvame’

Lydia Lozano respon a les acusacions de racisme: «Diuen que estic fent ‘blackface’»

El programa va pintar la cara de la col·laboradora per caracteritzar-la com el rei Baltasar

Lydia Lozano respon a les acusacions de racisme: «Diuen que estic fent ‘blackface’»
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Sálvame’ tampoc va descansar la tarda del 5 de gener. El programa va disfressar tres col·laboradors de Melcior, Gaspar i Baltasar amb la intenció de portar al seu plató la màgia de la nit de Reis; no obstant, va acabar provocant l’enuig de nombrosos espectadors per pintar la cara de Lydia Lozano de color negre, una pràctica d’origen racista coneguda com a ‘blackface’.

Tot i que a les xarxes es llegien opinions de tota mena, molts van criticar al format de La Fábrica de la Tele per utilitzar maquillatge. Aquests comentaris van arribar fins a la col·laboradora, que, caracteritzada com a rei Baltasar, no va dubtar a defensar-se per deixar clar que la seva intenció no era ofendre. 

Notícies relacionades

En un moment determinat de la tarda, Lydia va qüestionar els missatges que estava rebent per estar «morena», segons les seves pròpies paraules. «El que estic fent és una paraula nova que no havia sentit mai: ‘blackface’. ¡Que estic fent racisme! ¡Mare de Déu!», va exclamar la tertuliana, que desconeixia l’existència de l’esmentat terme. 

«No soc racista i aquest programa tampoc», va afegir la periodista, que va assenyalar que «l’únic problema» és que el programa no té «un col·laborador negre» per interpretar Baltasar. «Hem posat un to normalet, jo a l’estiu em poso així. De debò, això no és racisme. Baltasar és negre», va comentar Lydia abans de concloure la polèmica amb un dels seus habituals balls ‘chumineros’. 

Temes:

Sálvame