Quatre anys després

Manel Navarro se sincera sobre l’assetjament que va patir després d’Eurovisió: «Vaig rebre amenaces de mort»

El cantant ha parlat sobre el famós moment del gall i com això va afectar fins i tot la seva família

Manel Navarro se sincera sobre l’assetjament que va patir després d’Eurovisió: «Vaig rebre amenaces de mort»
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Manel Navarro va representar Espanya al Festival d’Eurovisió 2017 i el resultat no va ser l’esperat. El cantant va acabar en últim lloc i va rebre únicament 5 punts del televot portuguès. No obstant, a aquesta decepció va caldre sumar-hi una cosa encara pitjor: l’assetjament que va rebre a les xarxes socials i al carrer després del famós gall que li va sortir durant l’actuació al certamen.

«Vaig rebre amenaces de mort, pel carrer em van escopir, sortia de festa i em tiraven glaçons.. La primera vegada que reps un ‘hate’ tan extrem, xoca», ha explicat el català en una entrevista per a Freda. «Et comences a creure tot el que llegeixes, i arriba un punt en què dius: “Ostres, ¿de veritat soc així?”» expressa.

Tot i que recorda que els sis mesos abans d’anar al festival «van ser meravellosos malgrat que hi havia gent que no estava d’acord amb la meva candidatura», tot va arribar arran que «en el moment àlgid» del tema ‘Do it for your lover’ se li va trencar la veu i va sortir «el que es coneix com un gall.

Notícies relacionades

A la seva tornada a Espanya Manel va viure un calvari: «Si no anava amb la guitarra, no passava res, però a la que sortia amb la guitarra d’assajar, em queia de tot. El camí de l’assaig a casa, era una bogeria». «¿De veritat val la pena dedicar-se a això? ¿De veritat valen la pena sis mesos de moltíssima feina per fer-ho el millor possible i que després, per una cosa o per una altra, surti malament i l’únic que rebi siguin amenaces, escopinades i glaçons?», es va plantejar.

L’assumpte va afectar els seus amics i familiars: «Em van oferir ajuda psicològica, però vaig dir que no. Greu error». «Mai he respost a res dolent, només als comentaris bons. Si tu prens aquesta actitud de riure’t de la vida, i no fer cas als ‘haters’, al final es cansen», expressa visiblement trist, tot i que assegura que hi ha hagut penediments: «Moltes de les persones que em van insultar, amb el pas dels anys s’han disculpat». «Jo no guardo rancor a ningú», afirma sobre aquest dur relat.