Rumb a París

Nicoline Refsing serà la directora creativa de l’actuació de Levi a Eurovisió Júnior 2021

L’escenògrafa danesa tornarà a encarregar-se de la posada en escena de la candidatura espanyola després de la seva experiència amb Melani

Nicoline Refsing serà la directora creativa de l’actuació de Levi a Eurovisió Júnior 2021

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

TVE torna a apostar per una de les creatives més conegudes pel món eurofan per a la candidatura espanyola a Eurovisió Júnior 2021. La cadena pública confia a la danesa Nicoline Refsing la direcció escènica de l’actuació de Levi amb ‘Reír’ a l’escenari de la pròxima edició del certamen infantil d’UER, que se celebrarà el pròxim mes de desembre a París (França).

«‘Reír’ és una cançó fantàstica, divertida i que desprèn felicitat. Després de la tràgica situació que hem passat –i que encara patim amb la pandèmia–, crec que és molt important recuperar el somriure, divertir-se i tornar a reunir-nos. Aquesta cançó té aquesta alegria que tant necessitem», afirma Nicoline Refsing sobre la cançó composta per David Roma per al certamen.

Tot i que prefereix no revelar gaires detalls per mantenir la sorpresa el desembre a París, Refsing avança que hi haurà «ball i festa» sobre l’escenari de la Seine Musicale: «Vull que la posada en escena representi l’esperit de ‘Reír’: l’energia, el color i l’alegria que desprèn la cançó». I un component que sempre té en compte a l’hora de crear els seus dissenys: «Eurovisió Júnior és una competició per a nens i joves, per la qual cosa l’escenografia ha d’adequar-se a aquesta edat».

Nicoline Refsing, que està desitjant conèixer Levi en persona, ha vist ja algunes de les actuacions del jove representant i remarca que té «una veu extraordinària i un gran talent». «La seva presència a l’escenari és forta i amb una aura bonica. Levi t’atrapa, és inevitable no estimar-lo o quedar-te absort a l’escoltar-lo».

El treball de Nicoline Refsing per la seva tasca en la candidatura de Melani el 2019 amb ‘Marte’ va ser internacionalment reconegut. La veu de la jove artista al costat de la màgica i espectacular posada en escena es van unir per donar-li a Espanya un tercer lloc en la classificació final d’aquella edició celebrada a Polònia.

Així mateix, Refsing va dissenyar l’escenografia del tema ‘Universo’, amb el qual Blas Cantó havia de representar Espanya a Eurovisió 2020, cancel·lat a causa de la pandèmia del coronavirus. «M’encanta treballar amb la delegació espanyola. És com tornar a casa. Desafortunadament, ningú va poder veure el treball que vam desenvolupar amb Blas, o sigui que tornar és meravellós, és com treure’ns aquesta espineta», assenyala.

L’escenògrafa danesa és un nom molt reconegut al món eurovisiu ja que va ser la directora creativa i productora de continguts del Festival d’Eurovisió el 2014 que va guanyar Conchita Wurst.

La trajectòria professional i artística de Nicoline Refsing

Nicoline Refsing és natural de Copenhaguen però el 2004 es va traslladar a Londres, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional. A la capital anglesa va començar a treballar per a Mark Fisher and Stufish i el 2011 va fundar Rockart Design.

Té un Màster en Belles Arts per The Royal Danish Academy i va començar en la indústria musical per connectar fans i artistes a través del disseny i d’experiències immersives. La seva habilitat única per interpretar, sintetitzar i comunicar missatges artístics la van situar de seguida entre les professionals més destacats del seu camp, sent avui una de les directores creatives més valorades.

Notícies relacionades

Refsing està especialitzada en el disseny i direcció creativa de programes de televisió, gires i actuacions d’artistes amb una marcada i única identitat visual. Entre els seus treballs, també destaquen el disseny escènic d’Eurovisió 2014, X-Factor, Brit Awards, National Television Awards i National Movie Awards.

Després de l’aturada per la pandèmia, Refsing es va encarregar de la direcció artística del concert de benvinguda en honor de l’Equip Olímpic Britànic, després dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, emès el mes d’agost passat per la BBC.