Denuncien la seva «mala praxi»

La Xunta conclou l’última polèmica de ‘Masterchef Celebrity’: el marisc que va utilitzar no era gallec

Els llamàntols amb freses eren forans i, per tant, el programa no va cometre cap irregularitat

La Xunta conclou l’última polèmica de ‘Masterchef Celebrity’: el marisc que va utilitzar no era gallec
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’última polèmica de ‘Masterchef Celebrity’ ha quedat conclosa. La investigació de la Xunta de Galícia sobre la procedència dels llamàntols amb freses que es van utilitzar en una de les proves del format de TVE ha conclòs que el marisc no havia sigut extret d’aigües gallegues. Al ser forà, no s’ha d’aplicar la normativa autonòmica de productes pesquers. 

Segons informa Europa Press, no es va produir cap mena d’irregularitat perquè no es tractava d’un producte local. No obstant, des de la Xunta es condemna la «mala praxi» del programa de la televisió pública, ja que va donar entendre que els llamàntols eren gallecs quan realment no ho eren

Notícies relacionades

La controvèrsia sobre aquest assumpte va esclatar després de la queixa de Rogelio Santos, mariscador i espectador del programa. «Jo hi veig llamàntols amb freses. Corregeixin-me si m’equivoco. Està prohibidíssim pescar-los. No sé què fa això en un programa que veuen centenars de milers de persones. Amb això contribueixen que la gent passi de tot», va alertar al seu compte de Twitter. 

Per aquesta raó, el Govern gallec va iniciar una investigació sobre el succeït, ja que la normativa que regula les mides mínimes de productes pesquers estableix «la prohibició de retenir a bord, transbord, desembarcament, transport, emmagatzemament, venda, exposició o comercialització de les femelles ovades dels crustacis, independentment de la seva mida». No obstant, ara s’ha aclarit que el producte no era gallec i, per tant, la norma no s’aplica.

Temes:

Masterchef