Nova estratègia

TVE avançarà la seva programació a RTVE Play per a una millor conciliació dels horaris

A la televisió els horaris es mantindran però els espectadors podran disfrutar abans dels productes a la web

TVE avançarà la seva programació a RTVE Play per a una millor conciliació dels horaris

RTVE

1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

María Escario s’ha estrenat com a nova Defensora de l’Audiència de RTVE i ja ha donat la cara en la nova temporada de ‘RTVE responde’, programa que s’emet l’últim diumenge de cada mes i que té l’objectiu de recollir les queixes majoritàries dels espectadors: «Aquesta és una de les finestres en què poden exercir el seu dret de participació». La periodista afronta aquesta nova etapa amb il·lusió i afirma que «el més important no és guanyar o perdre, sinó com es juga».

En l’estrena de la temporada també ha estat present José Manuel Pérez Tornero, president de RTVE. Després d’un vídeo promocional que avançava els continguts que arribaran pròximament a la graella, la defensora ha donat a conèixer la gran quantitat de queixes sobre l’horari tardà d’alguns programes com ‘Masterchef’. «No sé si són les televisions les que han de conciliar, però, ¿com ho faran?», li ha preguntat.

«Ho farem. A més del senyal convencional de televisió tenim la plataforma RTVE Play. Avançarem la programació en aquesta plataforma perquè s’acabi abans que a la televisió. Fins i tot, permetrem que alguns capítols de ficció estiguin a RTVE Play a continuació que s’hagi acabat l’estrena, per la qual cosa no es perdran el final i, a més, poden començar a una altra hora», ha explicat el president.

Notícies relacionades

Per a Tornero, aquestes possibilitats provocaran que «qualsevol persona pugui veure-ho a qualsevol hora. Una altra cosa és que vulgui veure-ho amb la família, però en aquest cas es pot avançar a la plataforma. Cal confiar en l’autonomia dels ciutadans». No obstant, Escario li ha recalcat que «no tothom no té una Smart TV per veure RTVE Play». A això, Tornero ha respost que es tracta d’«una desigualtat social», recalcant que «no s’ha d’estar tot el dia veient la televisió, cal ferne un ús racional».

Malgrat aquest anunci, no s’ha especificat quan ni de quina manera es portarà a terme la nova estratègia. De moment, falta determinar si serà una acció que es porti a terme de forma immediata o si serà una cosa que veurem d’aquí un temps. Tampoc s’ha especificat si, per exemple, la present edició de ‘MasterChef Celebrity’ es beneficiarà ja d’aquest «avançament» ni en quin moment s’avançarà l’esmentat contingut.

Temes:

TVE