Conversa tensa

Fortes, després de la seva entrevista a Espinosa de los Monteros a TVE: «Els insults retraten qui els pronuncia»

El polític de Vox va desconcertar el presentador de la televisió pública amb unes declaracions

Fortes, després de la seva entrevista a Espinosa de los Monteros a TVE: «Els insults retraten qui els pronuncia»

TVE

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va visitar aquest dimecres els estudis de TVE a Torrespaña per concedir una entrevista a Xabier Fortes a ‘La noche en 24 hores’. La primera pregunta del periodista va estar relacionada amb la polèmica de José María Sánchez, diputat del partit d’extrema dreta que va dir «bruixa» a la socialista Laura Berja.

«¿Això és admissible? ¿S’estan perdent les formes?», va començar plantejant Fortes sense esperar-se la desconcertant resposta del seu entrevistat: «Comencem bé, Xabier, en aquest... merder. ¡Quin paràsit! ¡Paràsit!». «¿Què? ¿M’ho està dient a mi?», va preguntar el presentador sense ocultar la seva sorpresa. 

«Com que m’ho diu així...», va afegir Fortes mentre esperava l’explicació d’Espinosa de los Monteros, que va reaccionar d’aquesta manera per defensar l’atac del seu company de partit: «¿Ofèn una mica si li dic paràsit o dic que això és un merder? Delinqüent, assassí, paràsit, feixista, racista, xenòfob, pijo, mala persona... Són coses que hem hagut de sentir en diferents parlaments». 

«Sembla que aquestes coses, quan es diuen a Vox, no tenen importància, no se’n parla, no ve al cas. Els periodistes que ens pregunten constantment per aquest tema demostren un doble tracte», va dir el polític a la televisió pública: «A Vox se li exigeix més perquè som millors». 

Notícies relacionades

«Vostès han anomenat filoterroristes als recolzaments del Govern central, el líder de la seva formació ha acusat el president de causar 100.000 morts durant la pandèmia. Literalment, li han dit enterramorts. A vostès els diuen feixistes. Són de traç gruixut totes, però entren dins del terreny del polític. El que no és un qualificatiu polític és ‘bruixa’. És un terme insultant que es dedica a una dona», va remarcar per la seva banda Fortes. 

Aquest matí, el presentador de ‘La noche en 24 horas’ ha compartit un tuit en què fa diversos apunts sobre la seva entrevista a Espinosa de los Monteros: «RTVE està obligada per llei a entrevistar tots els partits en funció de la seva representació parlamentària». «Els insults en una entrevista només retraten qui els pronuncia, i després els qui ho aclamen», escriu. Es prega veure l’entrevista sencera sense editar per ultrafans», finalitza.

Temes:

TVE