Entrevista

Ion Aramendi estrena ‘Mejor contigo’ a La 1: «Jugarem una carta diferent, una cosa que no s’ha fet en aquesta franja»

El presentador estrena magazín «familiar» per al migdia de La 1 amb l’esperança de no competir frontalment amb cap rival

Ion Aramendi estrena ‘Mejor contigo’ a La 1: «Jugarem una carta diferent, una cosa que no s’ha fet en aquesta franja»

TVE

5
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Ion Aramendi està d’estrena. Des d’aquest migdia, el presentador es posa al capdavant de ‘'Mejor contigo’, el nou magazín de La 1 que substitueix ‘Las cosas claras’ de Jesús Cintora i que s’allunyarà per complet de l’actualitat política. «A més que s’informi, una televisió pública ha d’estar al servei de l’entreteniment», defensa el basc en una entrevista amb Yotele, on avança que amb aquesta aposta «familiar» eviten una lluita frontal amb els seus rivals: «No podem competir contra els altres en el que ells són tan forts».

¿Com serà ‘Mejor contigo’? Has dit que no parlareu del preu de la llum...

Això és. Intentarem no tocar els temes d’actualitat. Estem encaixats entre dos grans programes d’actualitat que són ‘La hora de La 1’ i el ‘Telediario’, així que intentarem abordar aquests temes que no estan tan lligats a l’actualitat pura i dura i sí temes que preocupin la gent, com per exemple la cultura, el medi ambient, la gastronomia... I ha de ser una cosa com molt dinàmica. Molt fàcil de veure i entretinguda i amb un to molt casual. Farem un programa d’entreteniment perquè la gent tingui una estona de bon rotllo a La 1. I a la segona part tindrem una entrevista molt maca amb un gran equip de col·laboradors, gent molt lligada a l’humor i farem que se sentin com a casa. En definitiva volem que sigui un contenidor de coses curioses, tot i que sempre des d’un punt de vista interessant, no parlarem per parlar.

¿A quin rival li teniu més por? Perquè és una franja bastant dominada per l’actualitat informativa...

Jo li tinc respecte i fins i tot admiració a molts rivals. Jo sé que competirem amb un concurs meravellós com és ‘La ruleta de la suerte’ que és una cosa imbatible, competirem amb ‘Ya es mediodía’, que també està molt assentat, amb l’actualitat política de La Sexta... Al final si competíem cara a cara amb programes tan potents no tenia sentit. Jugarem una carta diferent i farem una cosa que no s’ha fet en aquesta franja. Hi pot haver espai per a històries humanes també, però sobretot l’entrevista és una cosa que no s’ha provat. És un format que pot estar més lligat al ‘late-night’ i que de sobte nosaltres provarem a un quart de tres del migdia. Amb tot el que això comporta, perquè hi haurà un canvi de dinàmiques. No podem ser un ‘late-night’ gamberro a l’ús... Ara hem de ser un programa per a tota la família. A més que s’informi, una televisió pública ha d’estar al servei de l’entreteniment.

Heu optat llavors per competir amb una cosa que no s’assembli al que ja s’emet en aquesta franja.

Sí, això és, nosaltres apostarem per una cosa completament diferent al que fan els altres, simplement per saber que som allà. És un programa que ha d’assentar-se, anirem veient el que és millor i pitjor per a l’audiència. Però està clar que no podem competir contra els altres en el que ells són tan forts.

¿Qui t’agradaria entrevistar a ‘Mejor contigo’?

Jo hi ha gent a la qual admiro i normalment és gent dels gremi dels artistes, la veritat. A mi m’encantaria entrevistar grups que em fascinen, tot i que és veritat que no són grans grups ‘mainstream’ però sí que són grups que a mi m’agraden molt, com Vetusta Morla o Lori Meyers. Tot el que sigui música m’encantaria. I també grans cantants, és clar, m’agradaria entrevistar Raphael o Julio Iglesias. Però després també m’agrada la gastronomia i poder entrevistar cuiners interessants com Dabiz Muñoz... I després els còmics, com els Chanantes. Tota la gent que es dedica a l’humor també m’agradaria molt.

Tens un altre programa a La 1 que és el concurs ‘El cazador’. ¿Podràs compaginar-ho?

Afortunadament gràcies a l’esforç que està fent TVE i l’esforç per part de les dues productores, hem pogut establir un calendari en el qual jo al matí faré directe a ‘Mejor contigo’ i després a la tarda gravant ‘El cazador’. Ja hem gravat gairebé la meitat de programes de la temporada que ve i ara hem de gravar l’altra meitat. A mi és que no em venia gens de gust deixar ‘El cazador’, perquè és el meu petit bebè, com qui diu. Disfruto molt amb aquest concurs i m’agradaria continuar fent-ho molt temps.

La gent et veurà al matí i a la tarda. ¿Com et sents al ser el noi de moda de TVE?

Doncs mira... Súper agraït i feliç per l’aposta que ha fet la cadena. No em sento tampoc gens especial... Tots dos formats són diferents. En un hi ha la faceta que la gent ja coneix que és la de presentador de concursos. L’altra faceta és en directe, que a qualsevol que ens dediquem a això ens agrada molt el directe i les coses que passen. Jo soc molt feliç i, escolta, el que em vulgui veure genial, i el que no, també ho entendré. Qui em vulgui veure al matí i després a ‘El cazador’, o al revés... Molt poca gent està tot el dia veient la televisió, probablement només els meus pares i ara que sortiré més... A disfrutar, que hi som i no em veuen, almenys em veuen per la tele.

¿Quina va ser la teva reacció quan et van trucar per fer un programa al matí?

Quan et donen una oportunitat estàs encantat. El que passa que aquesta proposta comportava un canvi a mitjà termini molt important en la meva vida, i és que jo visc a Sant Sebastià però ara hauré de viure a Madrid. Jo he viscut molts anys a Madrid, la meva dona també, però el meu fill petit no... Jo soc molt familiar amb aquestes coses i quan em van proposar això vaig dir «ostres... haig de fer un canvi vital ara, fa cinc anys que soc a Donosti». Però crec que l’oportunitat val la pena i, a més, s’hi han bolcat i la cadena i la productora m’han posat totes les facilitats.

Notícies relacionades

A més, aquest any també has estrenat a TVE el talent show ‘The dancer’. ¿Saps si tornarà?

Doncs tant de bo, perquè és un programa que a mi m’ha encantat. És un programa que ha sigut súper ben rebut per la gent i que més enllà de la quantitat d’audiència hi ha la qualitat de l’audiència. El programa ha sigut súper valorat, a mi encara em recorden amb carinyo el que ha sigut ‘The dancer’. Així que tant de bo torni. No puc dir-ho, però jo estaria encantat. És un programa de ball que fomenta la vida sana, una vida plena de moviment i d’alegria.

Temes:

TVE