Designat per la premsa

Paloma del Río guanya el premi Iris de la crítica 2021

El jurat destaca en la seva decisió la seva trajectòria pionera i referent en el periodisme esportiu, la seva passió per l’ofici i el seu talent com a comunicadora

Paloma del Río guanya el premi Iris de la crítica 2021

ACADEMIA TV

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’Acadèmia de la Televisió ha donat a conèixer avui el resultat de la votació del premi Iris de la crítica 2021, format per una representació de crítics, periodistes i comentaristes de televisió en diversos mitjans de comunicació, entre els quals s’inclou Ricky García, director de YOTELE.

Aquesta agrupació de professionals de la informació televisiva va acordar, en una reunió celebrada aquest dilluns per videoconferència, concedir aquest guardó a Paloma del Río, una de les periodistes esportives més icòniques de la redacció de TVE, per «una trajectòria pionera i referent en el periodisme esportiu i a la televisió pública, pel seu talent com a comunicadora i per visibilitzar els esports minoritaris a través de la seva autenticitat i passió per l’ofici».

Actualment, Del Río s’encarrega de les retransmissions a RTVE de gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, patinatge artístic, dansa sobre gel i hípica. Ha ocupat diferents càrrecs en la direcció d’Esports de TVE: redactora en cap, directora de Programes Esportius i coordinadora de Patrocinis i Federacions. Ha cobert nombrosos Campionats d’Europa i del Món, així com vuit Jocs Olímpics d’estiu i sis d’hivern.

Entre els seus reconeixements, destaquen l’Ondas de televisió a la millor presentadora (2019) o la Medalla d’Or del Reial Orde del Mèrit Esportiu (2015), atorgada pel Consell Superior d’Esports, i va ser la primera periodista a rebre-la.

La comunicadora també forma part d’una generació de dones pioneres en el periodisme esportiu espanyol. El novembre del 2015 va presentar el seu llibre de memòries esportives i personals ‘Enredando en la memoria’ i, el 2019, ‘El papel de las mujeres en el deporte’. Ha sigut ponent en multitud de conferències, taules rodones, ponències i màsters esportius sobre temes com dona i esport, esport minoritari i olimpisme.

Notícies relacionades

A més del director d’aquest portal, el jurat d’aquesta edició també ha estat format per Borja Terán (‘La Información’ i ‘Julia en la Onda’), Juanma Fernández (‘Bluper’), Federico Marín (‘ABC’), Alicia Mingo (‘Teleprograma’/‘Supertele’), Sergio Navarro (‘FormulaTV’), Lorenzo Ayuso (‘Vertele’), Israel Álvarez (‘20 Minutos), David Saiz (‘Ecoteuve’), Sergio Espí (‘Periodista Digital’) i Paula Hergar (Los40). A més, ha comptat amb la participació de María Casado (presidenta) i Beatriz Maesso (vicepresidenta), en representació de la junta directiva de l’Acadèmia.

El premi Iris de la crítica va néixer el 2016 amb la reforma del reglament dels premis de l’Acadèmia amb l’objectiu de reconèixer els programes i professionals més valorats de la temporada televisiva pels professionals de la premsa especialitzada.

Temes:

TVE