DEP

Mor Tico Medina, mestre de periodistes, als 86 anys

El cèlebre informador va col·laborar en nombrosos mitjans en més de 60 anys de carrera professional

Mor Tico Medina, mestre de periodistes, als 86 anys
1
Es llegeix en minuts
Ricky García
Ricky García

Director de Yotele.

Especialista en Televisió

ver +

El món del periodisme està de dol. El veterà Tico Medina ha mort aquest dilluns 5 de juliol als 86 anys, segons ha verificat YOTELE. La notícia ha sigut avançada pel periodista Antonio San José al seu compte personal de Twitter i per Carlos Herrera. En l’actualitat, el cèlebre informador col·laborava amb la COPE i a ‘La tarde, aquí y ahora’ amb Juan y Medio a Canal Sur.

Escolástico Medina García va néixer a Píñar, Granada, l’11 de setembre del 1934 i es va dedicar a l’ofici d’informar en televisió, premsa i ràdio durant més de 60 anys. Cronista del diari ‘Pueblo’ i redactor en cap de la revista ‘¡Hola!’, va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Granada de la cadena SER, on s’encarregava d’espais dedicats a la poesia i al teatre.

Medina va ser cap de reporters de l’‘ABC’ i corresponsal de guerra i enviat especial a nombrosos països del món. En televisió, va debutar com a presentador amb ‘Tele-Madrid’, un dels primers programes d’entrevistes que es van emetre a TVE als anys 50, després del qual es va encarregar d’altres formats com ‘Plaza de España’, Sierra, mar o nada, ‘Cuarta dimensión’, ‘Tercer grado’, ‘Todo es posible en domingo’, o ‘Gente del sábado’, per esmentar algun dels espais en què va deixar el seu segell particular.

Notícies relacionades

El 1977, va tornar a fer les maletes per informar des de Mèxic com a corresponsal de la cadena pública. El 1988 va tornar a Espanya amb l’espai ‘300 millones’ i el 1995 va fer el salt a Antena 3, on es va mantenir gairebé 7 anys en programes com ‘A toda página’, ‘Espejo público’ i ‘Extra Rosa’, amb Rosa Villacastín i Ana Rosa Quintana.

A la cadena privada va presentar el programa ‘Mayores sin reparos’, un informatiu matinal de periodicitat diària dedicat a la tercera edat que no va obtenir una resposta positiva per part de l’audiència. El 2001 va passar a Telemadrid, on va col·laborar amb Terelu Campos a ‘Con T de tarde’. Durant més d’una dècada, també va col·laborar en diferents programes d’Onda Cero.

Temes:

Antena 3