A ‘La hora de La 1’

La resposta d’Irene Montero quan li pregunten per l’ús de «todes» i el llenguatge inclusiu

La ministra d’igualtat va acudir al magazín de TVE per parlar de la controvertida Llei Trans, aprovada avui

La resposta d’Irene Montero quan li pregunten per l’ús de «todes» i el llenguatge inclusiu

TVE

1
Es llegeix en minuts

Irene Montero va acudir ahir a ’La hora de La 1’ per parlar de la controvertida Llei Trans que permet l’autodeterminació del gènere a partir dels 16 anys i que ha sigut aprovada avui amb el rebuig de les feministes transexcloents, entre altres sectors conservadors.

Durant l’entrevista al magazín que presenta Mónica López a TVE, Igor Gómez va preguntar-li a Montero sobre el polèmic llenguatge inclusiu, arran del cartell oficial del ministeri d’igualtat que fa referència a «un orgull de ‘todes’»: «¿Canviar les paraules serveix per canviar hàbits o prejudicis?».

Notícies relacionades

«El ‘todes’ és reclamat per parlar d’una realitat que és la de les persones no binàries. Pot ser un col·lectiu petit però això no els treu cap dret. Mentre tingui una responsabilitat, enviaré missatges contundents perquè sé que aquestes persones existeixen i és la meva obligació garantir els seus drets: totes, tots i ‘todes’», va explicar Montero.

«Mentre sigui ministra d’Igualtat sempre em trobaran del costat d’un llenguatge que faci sentir totes les persones que són importants i que existeixen i que tenim una responsabilitat amb elles, ells i ‘elles’», va insistir la ministra a la seva intervenció.

Temes:

Irene Montero