Fa balanç

Ana Rosa tanca temporada a Telecinco: «Soc igual de crítica que quan governava el PP»

‘El programa de Ana Rosa’ se’n va de vacances amb la seva millor quota de pantalla dels últims sis anys

Ana Rosa tanca temporada a Telecinco: «Soc igual de crítica que quan governava el PP»
2
Es llegeix en minuts

El pròxim divendres, 25 de juny, Ana Rosa Quintana tancarà la temporada amb la seva millor quota de pantalla dels últims sis anys. El magazín matinal de Telecinco se’n va de vacances amb una mitjana del 19,7% de ‘share’ i més de 690.000 espectadors, unes dades amb què reforça encara més el seu lideratge sobre la resta d’ofertes. Per fer balanç, la presentadora ha atès aquest dimecres els periodistes en una roda de premsa a la qual ha assistit YOTELE.  

Ana Rosa reconeix que l’actualitat ha marcat una temporada «molt especial», igual com va ocórrer amb l’anterior: «Han passat tantes coses... Hem viscut desgràcies terribles com els salts de la tanca a Melilla o la desaparició de les nenes de Tenerife. Ha sigut un any d’informació trepidant a tots els sectors, una temporada difícil que ha suposat un repte per als periodistes».

D’altra banda, treu pit pel treball que ha realitzat el seu equip durant tots els mesos de pandèmia: «Hem recuperat el servei públic. Informant, mostrant dades, contrastant i explicant informacions que es donen de manera contradictòria». «Tots hem viscut la mateixa situació, però la diferència és que nosaltres hem sortit a treballar tots els dies i això et porta una preocupació, estant amb gent i amb la por de portar a casa el virus», reconeix. 

Ana Rosa també respon a les crítiques que rep habitualment a les xarxes socials: «Després de 40 anys de professió, per la situació límit que estem vivint, em mereixo dir el que penso. I ho faig honradament sense amagar-me». «¿Soc crítica amb el Govern? És clar, però igual que ho era quan governava el PP amb la Gürtel», assegura. El mateix opina sobre els seus col·laboradors: «M’assec en una taula plural en la qual cadascú fa el mateix que jo: diuen el que pensen». 

En la roda de premsa també s’han colat noms de polítics com Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Sobre el president del Govern, assegura que es resisteix a visitar el seu programa: «Convidem tots els dies a tot el món [...] Quan ve a Mediaset tria els informatius, aquí no ve des que era candidat». «Per cert, ¿què se n’ha fet de Pablo Iglesias?», ha dit més endavant, en to irònic, abans d’afegir: «Va ser un buf d’aire fresc, però una cosa és predicar i una altra donar blat. Sempre he tingut una bona relació amb ell, però no sé per què la va prendre amb mi. Crec que es va equivocar a l’assenyalar periodistes». 

Ana Rosa nega que hi hagi «guerra de productores»

Notícies relacionades

Quant al suposat conflicte entre Unicorn (‘El programa de Ana Rosa’) i La fábrica de la Tele (‘Sálvame’) arran del documental de Rocío Carrasco, Ana Rosa Quintana nega que hi hagi mala relació: «Jo no tinc la sensació d’estar en guerra amb ningú, i menys amb La fábrica de Tele. És la grandesa d’aquesta cadena, la llibertat. Admiro el treball de ‘Sálvame’, la seva productora és un gran generador d’idees noves». 

A més, la comunicadora trenca una llança a favor de la seva col·laboradora Rocío Flores: «És una xavaleta i està passant per un moment espantós. Quan li vam trucar, molt abans de la docusèrie, el que no podíem fer era incomplir el contracte. Ha demostrat que ha tingut una gran fortalesa. Crec que es mereix que li donem un cop de mà davant aquells que volen enfonsar-la. No hi ha dret».