La veu de l’iPhone

L’actriu que dona veu a Siri apareix per sorpresa a ‘El Hormiguero’: «M’han jubilat»

El programa va portar al plató Iratxe Gómez, l’actriu que dona veu

L’actriu que dona veu a Siri apareix per sorpresa a ‘El Hormiguero’: «M’han jubilat»
1
Es llegeix en minuts

‘El Hormiguero’ ja fa un temps que està portant actors de doblatge al plató perquè els convidats endevinin a qui posen veu. Ahir el programa va sorprendre Paz Vega i Javier Rey convidant una de les veus més reconegudes per la gent: la de Siri, l’IA de l’iPhone.

Les opcions possibles eren la veu de Mercadona, la veu de les màquines de tabac o l’autèntica Siri. Paz Vega no ho va dubtar a l’escoltar el seu ‘bona nit’ i va encertar de ple: era l’actriu Iratxe Gómez. Va ser llavors quan Pablo Motos va preguntar amb curiositat: «¿Com es grava la Siri? ¿Quantes frases has gravat? ¿En quant temps? ¿Com es fa això?».

«Es fa durant molt temps, la primera fase de desenvolupament va ser aproximadament tres setmanes. Estàvem una mitjana de quatre a sis hores d’estudi repetint una frase després de l’altra fins a fer-ne un total d’unes 11.500, però després van seguir altres fases», va explicar ella.

Notícies relacionades

Després Motos va voler saber si «li continuaven trucant» per gravar noves frases. Ella va sorprendre el públic amb la seva confessió: «El projecte segueix en desenvolupament però, pel que sembla, em van jubilar». «Entenem tots que ets milionària...», va dir llavors el presentador, que es va trobar amb una altra inesperada resposta: «Pablo, em vaig assabentar que era la Siri perquè ho vaig veure a la televisió i vaig descobrir que ja no ho era perquè la meva cosina es va comprar un altre iPhone».

Iratxe Gómez va demostrar que també és la veu del GPS, tot i que la seva vida la dedica a ser professora: «A més, soc professora de Llengua espanyola i Anglès en un institut, imagina’t la careta dels meus nens quan es comencen a portar com ho fan els adolescents a aquesta edat i els dic: Si continueu ignorant les meves indicacions suspendreu tots».

Temes:

El hormiguero