Comunicat

RTVE investigarà la procedència del comentari masclista que es va sentir en el Reial Madrid-Eibar femení

La Corporació pública ha obert una investigació interna per «aclarir la procedència dels imperdonables comentaris»

RTVE investigarà la procedència del comentari masclista que es va sentir en el Reial Madrid-Eibar femení
1
Es llegeix en minuts

Després del comentari masclista que es va colar en la retransmissió internacional del partit Reial Madrid-Eibar, de la primera divisió de futbol femení, RTVE ha iniciat una investigació interna

La radiotelevisió pública busca «aclarir la procedència dels imperdonables comentaris masclistes que van poder sentir-se per so ambient durant les proves de realització del partit», segons explica en un comunicat. 

«Al tractar-se d’unes proves tècniques, aquesta seqüència no es va emetre en cap dels canals ni plataformes d’RTVE, ni a Teledeporte que va emetre el partit en directe, ni a +TDP», assenyala la Corporació, que va entregar el senyal del partit a l’RFEF per a la seva possible distribució a tercers tant d’àmbit nacional com internacional.

«L’Observatori d’Igualtat ha actuat d’ofici i ha iniciat un expedient perquè es prenguin les mesures oportunes en el cas que aquests comentaris masclistes poguessin procedir d’algun treballador d’RTVE», diu el comunicat. 

Notícies relacionades

Durant la retransmissió internacional de l’enfrontament, a través de’ATA Football, es van sentir uns comentaris masclistes que han causat indignació a les xarxes socials. «Jorge, res, que no haurien de jugar mai. Haurien de prohibir-ho. Aquestes feminazis, tio, que volen la igualtat...», va dir un home sense identificar.

«Això... ¿això és conya, oi? Sisplau... digueu-me que és conya», escrivia Virginia Torrecilla, jugadora de l’Atlètic de Madrid, en el seu compte de Twitter. Unes paraules que va recolzar Sofia Jakobsson, del Reial Madrid: «No podria haver-ho dit millor... és una broma, ¿oi? Sisplau... digueu-me que és una broma».