Es confirma l’escenari B

Eurovisió 2021 tindrà públic amb restriccions a les respectives gales

El govern dels Països Baixos permet la presència de més de 3.500 espectadors durant el certamen al Rotterdam Ahoy

Eurovisió 2021 tindrà públic amb restriccions a les respectives gales
1
Es llegeix en minuts

La pròxima edició del Festival d’Eurovisió comptarà amb públic a les grades. Després de treballar a l’escenari B, el govern dels Països Baixos ha confirmat que el certamen musical es pot celebrar amb un aforament limitat d’espectadors sota estrictes condicions que garanteixin la salut i seguretat de l’equip tècnic, els eurofans, la premsa i les delegacions participants, segons anuncia la web oficial del concurs.

Per ser més exactes, es permetrà l’accés a un màxim de 3.500 persones, aproximadament el 20% de la capacitat total del Rotterdam Ahoy, el recinte on es farà el festival al maig, tot i que no hi haurà venda general d’entrades. Els tiquets només estaran disponibles per qui en va comprar per als xous que havien de tenir lloc el 2020.

A l’hora d’accedir a l’arena, els espectadors hauran de mostrar una PCR negativa feta fins a 24 hores abans, entraran en diferents franges horàries i hauran de portar la mascareta posada mentre van al lavabo o busquen el seu lloc. A més, s’hauran de fer una altra prova cinc dies després.

Notícies relacionades

«Estem contents que les autoritats dels Països Baixos ens hagin permès donar la benvinguda de forma segura al públic als tres espectacles en viu i els sis assajos generals a Rotterdam de la manera més segura possible ateses les circumstàncies actuals. Això també ajudarà a crear un gran ambient per als participants i els espectadors. No ens prenem a la lleugera la responsabilitat d’organitzar el festival en un moment desafiador com aquest. Salvaguardar la salut i la seguretat de tots els participants i assistents continua sent la nostra principal prioritat», afirma Martin Österdahl, supervisor executiu de la UER.

Com vam dir fa unes setmanes, aquesta proposta arriba després que s’hagi inclòs el Festival d’Eurovisió dins el Fieldlab Evenements, un programa impulsat pel govern neerlandès en què les autoritats locals poden investigar i provar diferents formes de celebració d’esdeveniments multitudinaris en plena pandèmia de manera segura. De fet, una de les últimes proves d’aquest pla va ser el partit classificatori per al Mundial 2022 entre els Països Baixos i Letònia, que es va celebrar amb 5.000 persones de públic al Johan Cruyff Arena d’Amsterdam.