Nova topada

Mónica López, després de les crítiques d’Iglesias a RTVE: «Si ens atien tots, deu ser que estem fent bé alguna cosa»

La presentadora de ‘La Hora de La 1’ i el líder d’Unides Podem han xocat

Mónica López, després de les crítiques d’Iglesias a RTVE: «Si ens atien tots, deu ser que estem fent bé alguna cosa»
3
Es llegeix en minuts

Mónica López ha tornat a protagonitzar un tens desacord amb un dels seus convidats. Tan sols un dia després que Toni Cantó qüestionés la neutralitat TVE des del plató de ‘La Hora de La 1’, Pablo Iglesias ha denunciat que la televisió pública formi part «d’una dinàmica d’emblanquiment de la ultradreta que està tenint lloc en molts mitjans de comunicació». 

Després que la presentadora li preguntés pels aldarulls que es van produir en l’acte de Vox a Vallecas, el candidat d’Unides Podem a les eleccions de la Comunitat de Madrid ha afirmat que la ultradreta tenia l’objectiu de provocar aquests incidents: «Com que no ho van aconseguir, Santiago Abascal diu: ‘anem a per ells’ des de la tribuna i trenca el cordó policial amb els seus esbirros. La policia l’acusa d’haver iniciat la primera càrrega». 

«El feixisme no és una opció respectable, el masclisme no és una opció respectable...», ha afegit Iglesias, que s’ha adonat que López estava esbossant un somriure: «Encara que somriguis, Mónica, el racisme no és una opció respectable». La presentadora ha intentat explicar el motiu pel qual estava somrient, però Iglesias ha continuat amb la seva intervenció. 

«Crec que l’emblanquiment d’aquells que reivindiquen obertament els governs de la dictadura o l’emblanquiment dels que fan obertament apologia del terrorisme, perquè Vox fa apologia del terrorisme dels GAL obertament en seu parlamentària, és molt perillós per a la nostra democràcia», ha indicat l’exvicepresident del Govern. 

«Sé que a mi em rebentaran per dir això a la televisió, però crec, tot i que somriguis, que és la veritat», ha conclòs per deixar que la comunicadora s’expliqués. «¿Sap per què somric? Perquè ahir Toni Cantó va estar assegut en aquesta cadira i també va atiar Televisió Espanyola, la televisió pública. I, és clar, somric perquè penso que, si ens atien tots, deu ser que alguna cosa estem fent bé. Somreia simplement per això», ha defensat.

Iglesias i López xoquen pels sindicats

Les paraules de Mónica López no han convençut Pablo Iglesias i la tensió entre tots dos ha anat en augment quan el convidat ha posat sobre la taula el tema dels sindicats: «Comissions Obreres ha denunciat com estan treballant els informatius i els programes de Televisió Espanyola, els treballadors d’aquesta casa». 

«Els polítics hem de tenir capacitat d’autocrítica, però si CCOO denuncia algunes coses que s’estan fent aquí i que són impresentables... Crec que també s’ha de tenir una mica d’autocrítica. Perquè aquesta televisió la paguen tots els ciutadans», ha apuntat Iglesias, que també ha comentat que la radiotelevisió pública «no és d’un senyor de dretes, com les televisions privades.» «Si els treballadors de la casa estan dient que això no està actuant com hauria d’actuar un servei públic, potser l’autocrítica no vindria malament», ha mantingut. 

López «Tots els partits diuen el mateix»

La conductora de ‘La Hora de La 1’ s’ha remès al seu anterior argument per respondre a Iglesias: «Entenc que em digui que cal fer autocrítica, per descomptat. Simplement li deia que em resulta curiós que tots els partits polítics ens diguin el mateix. Si tots els partits polítics se’ns queixen... Em resulta curiós». 

Notícies relacionades

«¿I per què els treballadors d’aquesta casa es queixen?», ha insistit Iglesias davant López, que ha evitat la pregunta: «Pregunti-ho a CCOO. Són sindicats...». «¿Estan molt malament els sindicats? ¿Està malament que la gent s’organitzi en sindicats?», ha repreguntat el líder de la formació morada. 

«No, per descomptat. ¿Però tenen sempre la veritat absoluta?», replicava López abans que Iglesias tanqués aquest assumpte: «No, però representen els treballadors, perquè si no hi hagués sindicats per representar els treballadors, no podrien defensar els seus drets. Faltaria més que es qüestionés el dret dels treballadors a organitzar-se en sindicats». 

Temes:

TVE