Tensa entrevista

Toni Cantó denuncia que TVE no és «neutral» i Mónica López respon: «Aquí es treballa amb llibertat»

El nou fitxatge del PP ha afirmat que la televisió pública està manipulada pel ‘sanchisme’

Toni Cantó denuncia que TVE no és «neutral» i Mónica López respon: «Aquí es treballa amb llibertat»
2
Es llegeix en minuts

Després de la seva sortida de Ciutadans i la seva posterior incorporació a la llista del PP per a les eleccions a la Comunitat de Madrid, Toni Cantó ha acudit aquest dijous com a convidat al plató de ‘La Hora de La 1’. El nou fitxatge d’Isabel Díaz Ayuso ha visitat el magazín matinal que presenta Mónica López i ha aprofitat per arremetre durament contra la televisió pública. 

Durant l’entrevista, Cantó ha deixat caure que RTVE està controlada pel Govern de Pedro Sánchez: «Em sembla vergonyós veure com el ‘sanchisme’ ha aconseguit espais com el CIS, que manipula políticament. Si m’ho permet vostè, o amb espais com aquesta casa, en la qual jo ha treballat molt sovint». 

Unes greus acusacions que han sorprès Mónica López. «Això no l’hi permetré», ha dit la comunicadora, entre rialles, per rebaixar la tensió i restar-li importància. No obstant, Cantó ha continuat qüestionant el paper de TVE i ha portat a col·lació els seus resultats d’audiència, això sí, amb algunes imprecisions. 

«Crec que per aquesta raó s’explica que estigui en les pitjors dades d’audiència de la seva història», ha comentat el polític, assegurant que La 1 va marcar al febrer la seva «pitjor dada històrica» amb una mitjana del 8%. «Un dia de febrer va fer un 6%», va afegir. El cert és que TVE va igualar el seu mínim mensual el segon mes de l’any, però ho va fer amb un 8,6% (mateix dada que el juliol del 2019 i 2020). 

Cantó considera que la crisi d’audiència de TVE «té a veure amb el fet que els espanyols han percebut que aquest ja no és un espai neutral». «No és TV3 o ETB, sens dubte, però ja no és un espai neutral», ha insistit abans de posar diversos exemples: «Quan TVE entrevista un infermer o un psicòleg perquè posin a parir Ayuso, i oculta que són afiliats del PSOE o regidors de Podem, està fent fora part de la seva audiència». 

López afirma que Casado i Ayuso no volen anar al seu programa

Mónica López ha permès que el seu convidat s’expressés amb total llibertat, ja que Cantó ha continuat amb el seu discurs: «RTVE és necessària. És necessària una televisió pública neutral. Perquè si no, aquest ens que ens costa als espanyols 1.127 milions d’euros a l’any, hi haurà molta gent que començarà a qüestionar-se si realment és o no necessari». 

«Espero, pel bé dels treballadors, que es recuperi la neutralitat i que aquesta casa torni a tenir els índexs d’audiència que mereix,» ha acabat dient el també exconcursant de ‘Mask Singer’. Després d’escoltar el monòleg del seu convidat, Mónica López ha rebatut els seus arguments

Notícies relacionades

«En aquesta casa es treballa amb llibertat. Està vostè aquí parlant lliurement. Del seu partit, estem esperant que vingui a fer una entrevista el senyor Casado, des del setembre de l’any passat, i la senyora Ayuso des del setembre de l’any passat. No és perquè nosaltres no tinguem les portes obertes», ha admès la presentadora. 

«Entenc que vostè parli des del seu punt de vista, jo parlo des del meu com a directora d’aquest programa. Li dic que els seus caps, Ayuso i Casado, no han volgut venir a aquest programa», ha afegit López. «Vostè m’està parlant de pluralitat, i vostè és aquí. La neutralitat s’aconsegueix amb la pluralitat», li ha recordat a Cantó. 

Temes:

TVE