«Federació de futbol de Kosovo»

La raó per la qual TVE evita la paraula ‘Kosovo’ al partit d’Espanya

El nostre país és un dels tres estats membres de la Unió Europea que no reconeix la independència d’aquest territori

La raó per la qual TVE evita la paraula ‘Kosovo’ al partit d’Espanya
1
Es llegeix en minuts

Kosovo ha sigut una paraula tabú al llarg d’aquests últims dies a TVE. La cadena pública ha evitat anomenar aquest estat durant la seva cobertura informativa i narració del seu tercer partit classificatori per al Mundial 2022 que juga aquest dimecres contra Espanya, fent referència a l’equip com a ‘Federació de futbol de Kosovo’.

La raó per la qual es produeix aquest fet és perquè el govern d’Espanya no reconeix oficialment la independència de Kosovo, una cosa que també ha afectat la terminologia que la cadena pública ha fet servir a l’hora d’informar sobre les novetats respecte al matx. De fet, el Ministeri de Cultura i Esports i la Reial Federació Espanyola de Futbol va realitzar una sèrie de recomanacions al respecte.

Notícies relacionades

L’autodeterminació kosovar continua sent un punt de tensió diplomàtica per a molts països de la Unió Europea. Per ser més exacte, igual que Espanya, Xipre i Romania tampoc la reconeixen, han rebutjat la sobirania d’aquest territori, que va declarar unilateralment la seva independència de Sèrbia el 2008. 

’ESP – kos’, el rètol que no ha passat desapercebut a les xarxes socials

EN ELABORACIÓ

Temes:

Futbol Kosovo