Després de presentar una nova cançó

Eurovisió 2021 pateix una nova baixa: Bielorússia, desqualificada després d’incomplir les normes

L’UER fa oficial l’eliminació del país de l’est després de determinar que la seva nova cançó tampoc s’ajustava al reglament del certamen

Eurovisió 2021 pateix una nova baixa: Bielorússia, desqualificada després d’incomplir les normes
1
Es llegeix en minuts

La pròxima edició del Festival d’Eurovisió no comptarà amb la presència de Bielorússia. Després de la polèmica elecció de la seva primera cançó, l’UER ha complert la seva advertència i ha decidit aquest divendres desqualificar el país de l’est després de determinar que el nou tema proposat tampoc complia les normes del certamen musical.

«L’UER i el Grup de Referència, la junta directiva del concurs, van examinar acuradament la nova entrada per avaluar la seva elegibilitat per competir i es va concloure que la nova presentació també infringia les regles del concurs que garanteixen que el concurs no s’instrumentalitzi ni es desacrediti. Com BTRC (cadena pública bielorrussa) no ha enviat una participació elegible dins del termini estès, lamentablement, Bielorússia no participarà en el 65è Festival de la Cançó d’Eurovisió al maig», assegura la Unió Europea de Radiodifusió en un comunicat de premsa.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, i després de l’abandonament voluntari d’Armènia, Eurovisió 2021 comptarà finalment amb la participació de 39 països, si no es produeixen més sorpreses respecte a això. Respecte a la distribució de les semifinals, 16 països competiran en la primera gala classificatòria respecte als 17 que pujaran a l’escenari de Rotterdam en la segona.

EN ELABORACIÓ