Després del documental

Irene Montero entra a ‘Sálvame’ i envia un missatge a Rocío Carrasco: «Ha sigut molt valent»

La ministra d’Igualtat ha intervingut al programa de Telecinco per parlar del testimoni de la filla de Rocío Jurado

Irene Montero entra a ‘Sálvame’ i envia un missatge a Rocío Carrasco: «Ha sigut molt valent»
1
Es llegeix en minuts

El documental de Rocío Carrasco va provocar ahir a la nit una allau de reaccions a les xarxes socials. Entre aquestes es trobava la d’Irene Montero, que aquesta tarda ha entrat en directe a ‘Sálvame’ per reafirmar la seva postura. «El seu testimoni és el d’una víctima de violència de gènere. Quan una dona denuncia públicament la violència pot ser qüestionada o ridiculitzada. Per això és important el recolzament», va escriure ahir a la nit. 

Aquesta tarda, Montero ha xerrat amb Carlota Corredera i ha remarcat que «tant el testimoni com aquests altíssims nivells d’audiència justifiquen que per al Ministeri d’Igualtat sigui una obligació ser allà». 

La ministra ha assenyalat que «cal ser allà sempre que una dona s’atreveix a fer el pas de denunciar una situació de violència de gènere, i més quan es fa tenint la història que ella té». 

«Un element molt important és aquest relat de la mare mare, de com ha viscut diàriament amb aquesta idea feta pública i a través dels mitjans de comunicació», ha apuntat Montero, que destaca que «milers de dones» es poden sentir identificades amb el relat de Rocío Carrasco: «Cal enviar un missatge clar: aquest país està lluitant contra la violència cap a les dones, que ens passa per ser dones». 

Notícies relacionades

A més, la ministra d’Igualtat li ha llançat un missatge a la protagonista d’aquesta història: «Crec que ella ha sigut valenta. Es veu en com reviu aquestes experiències de violència que encara continuen sent profundament doloroses per a ella». «És una revictimització perquè torna a viure aquesta situació de violència. És una de les parts més dures a les quals s’enfronten les dones que pateixen violència masclista», ha afegit. 

«La nostra societat ha avançat molt, però tinc la sensació que encara tenim molt distant com és viure una experiència de maltractament. Crec que gràcies a aquest testimoni, moltes dones es poden veure impulsades a tirar endavant i buscar mecanismes de protecció i reparació. Això m’importa molt», ha acabat Montero. 

Temes:

Sálvame