Tensa entrevista

Ana Pastor xoca amb Igor Gómez a TVE: «No m’està preguntant, s’està posicionant»

La definició de transfuguisme va provocar un enfrontament entre la política i el presentador

Ana Pastor xoca amb Igor Gómez a TVE: «No m’està preguntant, s’està posicionant»
2
Es llegeix en minuts

Ana Pastor va concedir aquest dilluns una entrevista a Mónica López a ‘La hora de La 1’. La vicepresidenta segona del Congrés dels Diputats va respondre les preguntes de la presentadora sobre les eleccions a la Comunitat de Madrid i sobre la moció de censura a Múrcia, tema pel qual va protagonitzar una tensa topada amb el copresentador de l’espai

Per contextualitzar una de les seves preguntes, Igor Gómez va llegir un missatge que havia publicat Pastor al seu compte de Twitter: «Tots els partits polítics aspirem a governar. Uns ho aconseguim a través de les urnes i d’altres sembla que només coneixen la via de la moció de censura». «¿Entén que és millor o més legítim governar amb trànsfugues que a través d’una moció?», va plantejar el periodista.

«Bé, vostè coneix millor que jo el concepte de trànsfuga», va respondre la política popular abans d’afegir: «Aquí els que se n’han anat d’un pacte firmat el 2019 són les persones que segueixen obstinades a governar a través d’una automoció de censura. Això és per mi el que és anar-se’n d’un costat a un altre, és canviar de jaqueta i l’interès personal». 

«Diguem que li dona la volta. Entén que el transfuguisme l’ha desenvolupat tot Ciutadans menys aquestes tres persones que han marxat», va repreguntar Gómez, mentre que Pastor va defensar que «el concepte de transfuguisme no coincideix amb el que vostè està manifestant». 

El presentador de TVE va explicar més endavant que «hi ha molt debat sobre què entenem per transfuguisme», motiu pel qual va llegir la definició de trànsfuga que apareix reflectida en el pacte antitransfuguisme: «La persona electa per una candidatura promoguda per una coalició, si abandona, se separa de la disciplina o és expulsada del partit polític». 

Notícies relacionades

«Es dona aquest cas, és a dir, s’han separat de la disciplina de Cs i han sigut expulsats de la formació. ¿No són trànsfugues?», va tornar a preguntar-li a Pastor, que va decidir posar-se a la defensiva: «Com li dic, en la definició de trànsfuga no entra el que ha passat a Múrcia, per al costat que vostè ho està intentant portar». 

«Vostè s’està posicionant, no m’està preguntant», va apuntar visiblement enfada. Gómez, per la seva banda, va preferir no entrar en un enfrontament amb la convidada: «Senyora Pastor, no tinc cap interès a polemitzar. Aquesta és la definició que veiem, tenim també la dels mateixos estatuts del Partit Popular». «Busco una mica de llum en tot això», va acabar.

Temes:

TVE