Xarxes socials

La resposta de Daniela Santiago i Marta Nieto als comentaris masclistes dels Goya

Les actrius han reaccionat a la indignant conversa que va poder escoltar-se durant la retransmissió de RTVE a Facebook

La resposta de Daniela Santiago i Marta Nieto als comentaris masclistes dels Goya
1
Es llegeix en minuts

La polèmica va esquitxar dissabte passat RTVE per la conversa masclista que es va colar durant la seva retransmissió de l’alfombra vermella dels Premis Goya a Facebook. «‘Putón verbenero’ plena de tatuatges», «aquesta cobra» o «puta segur» van ser tan sols alguns dels desagradables comentaris que van poder escoltar les persones que seguien l’esdeveniment.

Una de les actrius de les que estaven parlant era Daniela Santiago, que ha respost des del seu compte d’Instagram amb un contundent al·legat. La protagonista de ‘Veneno’, que comença el seu missatge agraint el recolzament rebut, assenyala que «no soc una prostituta per portar el meu cos marcat de records i vivències que formen part de mi, cada tatuatge que porto narra una història». 

«Són tan importants en mi que pesen més que totes les crítiques que puguin fer-me per portar-los», afegeix abans de reivindicar que, per actituds com aquestes, el 8-M continua sent «necessari». «Per demostrar i lluitar per la nostra dignitat, és igual al que et dediquis», comenta Santiago a la publicació. 

Marta Nieto també ha reaccionat als comentaris masclistes dels quals va ser objecte. «Aquesta es diu Marta Nieto, ¡és la meva cosina! I està bona. Et dic una cosa, és la més bona de totes, perquè les altres eren tot esqueletets», va poder escoltar-se. 

Notícies relacionades

«Que després d’una nit tan complicada i brillant per a la indústria del cine estiguem parlant tant dels comentaris masclistes i insultants que es van filtrar, ens dona una idea clara del llarg camí feminista que ens queda per recórrer. A todxs», lamenta l’actriu a la xarxa social de fotografia. 

Diumenge, la radiotelevisió pública va emetre un comunicat en el qual «condemna profundament els comentaris d’índole masclista que es van sentir en el perfil de Facebook de RTVE durant la retransmissió dels Premis Goya». «No hi ha excusa possible per al succeït», recollia l’escrit, on s’afirma que s’ha obert un expedient per prendre les accions oportunes.