Ampli desplegament

Així cobriran les cadenes les eleccions catalanes d’aquest diumenge 14 de febrer

La Sexta i La 1 són les cadenes que més hores dedicaran al seguiment de les eleccions junt amb l’autonòmica TV-3, i tindran un sondeig a peu d’urna junt amb RTVE

Així cobriran les cadenes les eleccions catalanes d’aquest diumenge 14 de febrer
4
Es llegeix en minuts

Catalunya viu aquest 14 de febrer una nova cita amb les urnes i les televisions s’abocaran en el seguiment d’aquesta jornada electoral marcada per la pandèmia del coronavirus. Els principals grups han programat especials informatius per seguir tot el que passi al llarg del dia, per donar a conèixer els resultats i per analitzar les possibles aliances que puguin sorgir per conformar el nou Govern de la Generalitat.

Ana Blanco, Carlos Franganillo, Xabier Fortés i Gemma Nierga, presentadors de l’‘Especial noche electoral 14-F’ a TVE

‘Especial noche electoral 14-F’ a TVELa 1 i Canal 24 Horas iniciaran la seva cobertura informativa a primera hora del matí, amb connexions en directe per mostrar la composició de les meses i l’arribada dels primers votants. Emetran avenços informatius a les 09.00, 10.00, 12.00 i 14.00 i a la tarda a les 17.30 hores, a part de centrar els telenotícies i els informatius del 24 Horas en la jornada electoral. Els telenotícies de diumenge, amb Lara Siscar, s’emetran des de Catalunya, i Oriol Nolis conduirà una edició especial de ‘L’Informatiu’ de 14.15 a 15.00 hores.

A les 19.10 començarà l’‘Especial noche electoral 14-F’, a La 1, Canal 24 Horas i TVE Internacional. El presentaran Ana Blanco i Carlos Franganillo des de Torrespaña, i Xabier Fortes i Gemma Nierga des de Sant Cugat. 

A les 20.00 hores RTVE oferirà el primer sondeig electoral, elaborat per l’empresa GAD3, entre una mostra de 8.000 entrevistes a tot Catalunya.

Vicente Vallés conduirà l’anàlisi a Antena 3

En el cas d’Antena 3, la cobertura començarà des del matí a través d’avanços informatius que mostraran les primeres connexions amb els col·legis electorals i els principals punts d’interès informatiu a través de connexions amb els equips desplegats.

Agafarà el relleu informatiu la primera edició del cap de setmana, Antena 3 Notícies 1, amb Matías Prats i Mónica Carrillo, que centrarà la seva emissió en el seguiment detallat de tot el que està passant en la jornada electoral.

A la tarda, es mantindrà la cobertura d’Antena 3 a través de butlletins horaris fins a l’emissió d’‘Antena 3 Noticias 2’. L’informatiu es prolongarà fins a les 22.00 hores i, junt amb Prats i Carrillo, comptarà amb la presència de Vicente Vallés per analitzar els resultats que vagin llançant les urnes a Catalunya.

L’anàlisi continuarà després de l’emissió de La ‘Mi hija’, amb un especial informatiu conduït per Vicente Vallés i amb la presència d’analistes com Francisco Marhuenda, Miguel Ángel Aguilar i Toni Bolaño (des de Barcelona), que desgranaran les dades definitives, les possibles aliances, etc.

Ferreras es posarà al capdavant d’un nou ‘ARV Objectivo: Catalunya’

La Sexta tornarà a bolcar-se en la cobertura d’aquestes eleccions, com en les gallegues i basques. A més del seguiment en directe de l’evolució de la jornada en ‘La Sexta Noticias’ i ‘Liarla Pardo’, l’especial ‘ARV Objectivo: Catalunya’, dirigit i presentat per Antonio García Ferreras en la nit electoral, que engegarà a les 19.30 hores per analitzar l’actualitat de la jornada i debatre els resultats dels comicis catalans amb experts en la matèria. L’espai, que es prolongarà durant tota la nit electoral, comptarà amb un equip d’analistes integrat per periodistes i politòlegs.  

A més, hi haurà cobertura des de les seus dels principals partits, amb un equip integrat per Ana Pastor, Verónica Sanz i Xescu Tapias, entre altres periodistes.  

Però la cobertura de La Sexta començarà des de les 08.30 hores. Els equips de La Sexta Noticias estaran pendents de l’arrencada de la jornada electoral, amb l’obertura de les escoles i els vots dels candidats. 

A les 13.30 hores, La Sexta Noticias, amb Cristina Villanueva, ampliarà la informació sobre el desenvolupament dels comicis a Catalunya. Des de les 15.30 hores agafarà el relleu ‘Liarla Pardo’, amb Cristina Pardo, que s’afegirà a la cobertura electoral amb directes i reportatges sobre Catalunya.

Lídia Heredia, Toni Cruanyes, Raquel Sans i Xavi Coral conduiran l’especial ‘E21’ a TV-3

Lídia HerediaToni CruanyesRaquel SansXavi Coral conduiran l’especial ‘E21’ a TV-3TV-3 també farà un ampli desplegament d’aquesta jornada d’eleccions al Parlament de Catalunya. La televisió pública catalana iniciarà a les 18.30 hores el seu especial ‘E21’. Lídia HerediaToni CruanyesRaquel Sans i Xavi Coral presentaran aquest espai, que tindrà diverses franges que recollirà des de la prèvia fins a l’anàlisi, les reaccions i el sondeig elaborat per l’empresa GAD3 amb més de 8.000 entrevistes.

Prèviament, a partir de les 8.00 hores, els serveis informatius de TV-3 seguiran el transcurs de la jornada electoral en l’especial ‘E21: Les votacions’, que estarà conduït per Ariadna Oltra i amb la presència de Jaume FreixesAnna Barreda i Òscar Armengol.

Notícies relacionades

A les 14.30 s’emetrà una edició especial, més llarga de l’habitual, del ‘Telenotícies migdia’, amb Ramon Pellicer des del plató i Cristina Riba des del Parlament.

L’informatiu farà un ampli desplegament amb connexions en directe per tot el territori, per veure les votacions dels candidats i saber les valoracions, les previsions, la participació i les qüestions més rellevants de la jornada. En definitiva, per explicar tot el que passa en aquestes eleccions úniques del 14 de febrer.