Top Trending

¿Qui és Philip Crowther? Així és el reporter que s’ha fet viral pel seu domini de sis idiomes

El periodista poliglot ha fet furor en les xarxes socials per les seves connexions amb mitjans de tot el món

¿Qui és Philip Crowther? Així és el reporter que s’ha fet viral pel seu domini de sis idiomes
1
Es llegeix en minuts

Philip Crowther s’ha convertit durant els últims dies en un autèntic fenomen en xarxes socials pel seu complet domini de sis idiomes, una destresa que li permet realitzar cròniques per a televisions de tot el món. Anglès, espanyol, francès, portuguès, alemany i luxemburguès són les llengües que parla amb facilitat. Després que es fes viral un vídeo amb els seus directes per a nombrosos països, aquesta setmana ha concedit entrevistes per a programes com ‘Zapeando’ i ‘Liarla pardo’.

El periodista poliglot, especialitzat en política nord-americana i amb residència a Washington, ha col·laborat durant els últims set anys amb mitjans de comunicació com la BBC, Fox, France 24 i CNN. «L’anglès el parlo pel meu pare, i l’alemany, per la meva mare. El francès perquè vaig néixer a Luxemburg, on també es parla luxemburguès. Després vaig estudiar castellà i portuguès», va explicar Crowther durant la seva intervenció a ‘Liarla pardo’

El vídeo que ha fet furor en les xarxes acumula més de 2,5 milions de reproduccions a Twitter. En la gravació hi apareixen algunes de les connexions que realitza Crowther, que no té inconvenient a informar en qualsevol dels sis idiomes que coneix. No obstant, en la seva xerrada amb Cristina Pardo, va confessar que el portuguès és el que més li costa: «Necessito una mica més de temps de preparació»

Notícies relacionades

Com a curiositat, el comunicador va apuntar que no acostuma a pensar en cap idioma en concret, sinó que ho fa a través d’imatges. «En els meus somnis ningú parla i no hi apareix cap llengua. Els sentiments o els pensaments m’arriben, però mai no s’hi parla; és bastant interessant», va afegir en l’espai de La Sexta. 

A més de fer una petita demostració del seu nivell de català, Crowther va revelar que fa uns anys va intentar ampliar el seu catàleg de llengües amb el japonès i l’àrab. «No vaig arribar gaire lluny; cal dedicar-li molt temps i ara mateix no en tinc amb tanta actualitat aquí a Washington», va admetre.