Enganxada pel ‘Filomena’

Mónica López, a Espinosa de los Monteros: «Quan vulgui li explico la diferència entre meteorologia i clima»

La presentadora de ‘La hora de La 1’ ha respost en directe a un missatge publicat pel portaveu de Vox al Congrés

Mónica López, a Espinosa de los Monteros: «Quan vulgui li explico la diferència entre meteorologia i clima»
2
Es llegeix en minuts

El temporal ‘Filomena’ ha desencadenat aquest cap de setmana tota mena de reaccions a les xarxes socials, que s’han omplert de fotografies, vídeos i fins i tot mems de les històriques nevades que s’han produït en bona part del país. Però a Twitter també s’han pogut trobar diversos comentaris de persones que posen en dubte l’existència del tan evident canvi climàtic que té el planeta, basant les seves teories en les baixes temperatures que s’estan registrant aquests dies. 

Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés, publicava aquest dilluns un tuit que ha generat controvèrsia: «L’escalfament global no frena el seu avenç, però alhora potser estem avançant cap a una altra edat de gel... I després que per què la gent ja no creu en els mitjans», comenta el polític en el missatge, recollit aquest matí per ‘La hora de La 1’

Notícies relacionades

En el matinal de la televisió pública, Mónica López s’ha encarregat de desmuntar les teories dels qui dubten del canvi climàtic. La presentadora, que fins fa uns mesos era cap de meteorologia de TVE, ha respost d’aquesta forma al de Vox: «Diré al senyor Espinosa de los Monteros, que està posant en dubte el canvi climàtic perquè ha nevat a Madrid, que quan vulgui quedem i li explico la diferència entre meteorologia i clima.» 

«Que un dia nevi a Madrid i que una setmana faci un fred que pela no significa que en àmbit global pugi la temperatura o que no ho faci», ha conclòs la presentadora de ‘La hora de La 1’. Aquesta intervenció ha arribat fins a Espinosa de los Monteros, que l’ha acusat de manipulació: «Quan vulgui quedem i m’explica, a poc a poc, com hi pot haver escalfament i edat de gel simultàniament. I després també m’explica per què si el que jo criticava era la contradicció, vostè ho porta al canvi climàtic. Espòiler: perquè manipula». 

Temes:

TVE