ANÀLISI YOTELE

Els grans fracassos televisius del 2020

Repassem els programes i sèries que no van complir de cap manera les expectatives de les seves cadenes

Els grans fracassos televisius del 2020
5
Es llegeix en minuts

Malgrat com d’atípic ha sigut aquest any, el 2020 també té una llarga llista de fracassos televisius. Programes i sèries que si les seves cadenes haguessin arribat a saber quin era el seu destí mai haurien vist la llum, ja que no han complert les expectatives. Repassem els grans fracassos de la televisió aquest any en què els consums televisius han augmentat notablement.

La 1 acaba el 2020 acumulant alguns fracàs a la franja de matí i en el ‘prime time’ d’entreteniment

Aquest 2020 La 1 de TVE ha continuat sense endevinar la tecla per competir amb Telecinco i Antena 3 en algunes de les seves franges. Per exemple, al matí, ha fracassat amb programes com ‘Hacer de comer’, ‘Cocina al punto con Peña y Tamara’ y ‘Bloqueados por el muro’, i ha relegat aquest últim a les matinades amb dades molt llunyanes a les que obtenen ‘La ruleta de la suerte’ i ‘Ya es mediodía’ diàriament.

D’altra banda, deixant a part els excel·lents de les edicions de ‘Masterchef’, la cadena pública continua sense encertar en el ‘prime time’. ‘Typical Spanish’ (8,3%), ‘Historias de Alcafrán’ (6,84%), ‘Todos en casa’ (5,9%) i ‘La Pr1mera pregunta’, cancel·lat després de tres entregues a l’obtenir un 4,5% de quota de pantalla, en són un exemple.

‘Improvisando’, ‘Perdida’ i ‘La valla’, els fiascos més sonats d’Antena 3

Malgrat que és probable que serà el mes i l’any com a líder del ‘prime time’ i com a cadena que més ha crescut en audiència, Antena 3 ha sumat diversos fracassos comentats. En l’àrea d’entreteniment, després d’estar guardat un temps, ‘Improvisando’ no va acabar de convèncer l’audiència al fer una mitjana d’un 5,9% de quota de pantalla al llarg de les seves sis entregues. 

En la part de ficció, la cadena d’Atresmedia ha aconseguit males dades d’audiències amb ‘Perdida’ i ‘La valla’, sèries que els capítols del qual van collir unes mitjanes, respectivament, del 7,56% i 10,3%.

‘La habitación del pánico’ i ‘El bribón’ encapçalen els fracassos de Cuatro

Cuatro també compta amb diversos fiascos aquest 2020. Després del final de ‘Cazamariposas’, la cadena de Mediaset va apostar per ‘La habitación del pánico’ amb Núria Marín, programa que va ser cancel·lat després de cinc setmanes d’emissió al no millor les dades de les seves tardes amb registres que van superar el 3% de mitjana.

Prèviament, tot i que s’estrenés el 2019, el 2020 també ens va portar la cancel·lació definitiva de ‘El bribón’ després que l’espai no complís les expectatives de les audiències a l’anotar dades que fins i tot van arribar a estar per sota del 2%.

Tot i que de moment no s’ha cancel·lat, l’últim programa que és camí a convertir-se en un nou fracàs de Cuatro és ‘El desmarque’. El programa esportiu fa una mitjana un 2,43% de ‘share’ en les seves entregues emeses dilluns i divendres de matinada.

No tot són èxits a Telecinco: ‘Eurogames’ i ‘Animales nocturnos’ no van aconseguir brillar

Tot i que previsiblement sumarà un nou lideratge anual, Telecinco també ha comptat amb alguns fracassos aquest 2020. Després d’estrenar-se en exclusiva a Mitele Plus, ‘Eurogames’ va ser el primer. La nova versió dels mítics ‘Juegos sin fronteras’ presentada per Joaquín Prat i Lara Álvarez va fer una mitjana d’un 9,4% de quota de pantalla i 1.626.000 espectadors en les seves sis entregues, que es van emetre en obert a partir del 23 de març, només uns dies després de decretar-se el primer estat d’alarma. 

Posteriorment, a les portes de l’estiu, la cadena de Mediaset va intentar recuperar l’esperit de ‘Territorio Comanche’ (Telemadrid) amb ‘Animales nocturnos’, però sense èxit. El programa presentat per Cristina Tàrrega va fer una mitjana del 7,9%, i no es va renovar per més entregues després d’acomiadar-se amb un 10,2% de share.

‘Auténticos’ i ‘La isla 2’ no van trobar el recolzament de l’audiència de La Sexta

Dins de l’atípic que ha sigut aquest any, La Sexta també troba fracassos sonats en la seva programació. El primer va ser ‘Auténticos’, l’adaptació espanyola del format ‘Down with a dream’ presentada per Alberto Chicote, que va fer una mitjana un 4,2% de quota de pantalla, i que va arribar a registrar un mínim del 3% en la seva sisena i última entrega.

Notícies relacionades

Més avançada la temporada i després d’estar més de dos anys guardada en un calaix, la segona edició de ‘La isla’ va obtenir una repercussió discreta, ja que va aconseguir una mitjana del 4,0% en les seves vuit entregues presentades per Pedro García Aguado, 3,4 punts percentuals per sota de la primera temporada.

Tot i que té poques emissions, de moment, ‘Divididos’ també va camí de convertir-se en un altre dels fracassos de La Sexta aquest 2020. De moment, el concurs té una mitjana del 3,4% de quota de pantalla