Roda de premsa

Amazon Prime Video presenta ‘El Cid’ amb Jaime Lorente: «Interpretar aquesta llegenda ha sigut un regal»

La plataforma estrena la seva nova producció espanyola aquest divendres, 18 de desembre

Amazon Prime Video presenta ‘El Cid’ amb Jaime Lorente: «Interpretar aquesta llegenda ha sigut un regal»
1
Es llegeix en minuts

Amazon Prime Video s’ha desplaçat aquest dimecres fins a l’interior de la catedral del Burgos per presentar davant els mitjans ‘El Cid’, la seva nova producció original que s’estrenarà aquest divendres, 18 de desembre. Jaime Lorente, José Luis García Pérez, Alicia Sanz, Elia Galera, Carlos Bardem, Lucía Guerrero, Francisco Ortiz, Jaime Olías, Juan Echanove i Juan Fernández, part de l’elenc de la sèrie, han sigut presents durant l’esdeveniment. 

Jaime Lorente és l’encarregat de posar-se en la pell del Cid, un paper que va rebre com «un autèntic regal». «Poder interpretar aquesta llegenda és una sort. Dona la llibertat de poder crear moltes fites en el personatge per explicar el que hi ha darrere d’aquesta figura», ha explicat durant la roda de premsa. 

L’actor ha assenyalat que Rodrigo Díaz de Vivar «pren unes decisions basades en els principis que té». «Té un ‘late motiv’ que fa que tot ho visqui amb una intensitat i emoció tremenda», ha afegit Lorente, que va haver de portar a terme una intensa preparació física abans del rodatge: «La malla pesa una barbaritat. Vaig fer molt treball d’espasa i de cavall, perquè mai n’havia muntat un. Se li han de posar hores». 

Notícies relacionades

‘El Cid’ també explicarà la història de les dones a qui la història no «els ha donat el lloc que mereixen», tal com ha comentat María José Rodríguez, directora d’Amazon Originals a Espanya: «Està envoltat de dones fascinants, intel·ligents i decidides [...] Al segle XI ja lluitaven per trencar les barreres de la societat. Les actrius han fet un treball espectacular amb els personatges». 

Una d’aquestes actrius és Elia Galera, que interpreta la reina Sança: «Ha sigut un plaer donar veu a aquestes dones. Crec que és molt important perquè són dones molt fortes i fascinants, es plantejaven els mateixos conflictes que ens plantegem avui. Tot de forma molt més complexa per les lluites de poder». Alicia Sanz, que dona vida a la infanta Urraca, ha aportat que s’ho va passar molt bé amb el seu personatge: «No es callava ni una. Era una dona molt avançada al seu temps, una pionera».