APARICIÓ SONADA

L'homenatge especial de l'Eurovisió alternatiu a l'astronauta, primer guanyador de la versió alemanya de 'Mask singer'

ProSieben va formalitzar la seva participació en el concurs com a representant de 'La Lluna' i a més va comptar amb més rostres de les dues primeres edicions de la versió local del 'talent'

astronauta

astronauta

3
Es llegeix en minuts
Adrián Valiente

Espanya amb Nico Santos i el seu ‘Like I Love You’ va guanyar la primera edició del Free European Song Contest dissabte passat 16 de maig, l’alternativa al Festival d’Eurovisió 2020 creada per Stefan Raab i la cadena privada alemanya ProSieben. Moltes van ser les anècdotes relacionades amb l’històric concurs musical, de les quals els teleespectadors més acèrrims al concurs europeu van poder donar compte al llarg de la nit, en paral·lel a ‘Europe Shine A Light’, l’emissió oficial de l’UER en substitució del certamen. 

No obstant, hi ha una curiositat molt especial de la qual pocs es van adonar i que no té res a veure amb el producte televisiu de la Unió Europea de Radiodifusió, el tribut de la qual no va convèncer ni l’audiència espanyola, ni tampoc l’alemanya. No obstant, al que el país centreeuropeu sí que es va enganxar va ser al concurs de Raab, que va aconseguir ser la primera opció de la seva franja horària. Almenys 10.300.000 persones van sintonitzar en algun moment amb la seva emissió, que va aconseguir anotar un bon 19,3% de ‘share’ entre l’audiència les edats de la qual oscil·len entre els 14 i els 49 anys, cosa que ha permès a la cadena valorar una segona edició de cara al 2021.

Un total de 15 artistes relacionats amb la indústria musical alemanya van representar diversos països del Vell Continent, tot i que el que molts desconeixen és per què hi va haver un setzè candidat representant ‘La Lluna’. I no, ara per ara ningú ha descobert vida al satèl·lit terrestre, ni tampoc es tracta d’una broma. Va ser un intel·ligent invent de ProSieben, que després d’emetre les dues primeres edicions del format coreà ‘The Masked Singer’, va voler retre homenatge al primer guanyador de la seva pròpia versió local, el famosíssim Max Mutzke. La mecànica d’aquest ‘talent show’ musical es resumeix que els concursants, rostres famosos, majoritàriament cantants, demostren les habilitats vocals davant de davant de l’audiència darrere d’una disfressa.

Mutzke va vèncer disfressat d’astronauta i la seva identitat no es va revelar fins a la gran final del concurs, que va tenir lloc l’agost del 2019. A més de ser un popular cantant a la seva Alemanya natal, va aconseguir anotar molt bones dades d’audiència al llarg de l’emissió del programa. No obstant, mesos més tard ha tornat a enfundar-se al seu divertit i brillant vestit per interpretar el tema inèdit ‘Back To The Moon’, amb el qual va aconseguir la tercera posició, després d’Espanya  i els Països Baixos. Com a curiositat, l’artista també va representar Alemanya a Eurovisió 2004 amb una cançó composta pel mateix Stefan Raab, creador del Free European Song Contest.

Antena 3 retarda la seva emissió a Espanya

Notícies relacionades

Diversos usuaris no van entendre bé aquesta acció de ProSieben, per la qual cosa no van tardar a anar a Twitter a reflectir el seu desconcert. El cert és que l’artista no va ser l’únic rostre del talent que va pujar a l’escenari del Free European Song Contest. La terna final d’artistes incloïa altres rostres, com Gil Ofarim, representant d’Israel; Mike Singer, que va cantar pel Kazakhstan, i Stefanie Heinzmann, la capdavantera suïssa. Tots tres també van participar en la versió local d’aquest divertit format, com una llagosta, i un gos dàlmata, respectivament.

Fa unes setmanes, Antena 3 va confirmar es faria càrrec de la versió espanyola del programa amb el nom ‘Mask Singer: Adivina quién canta’. Així, i segons va avançar Carmen Ferreiro, directora d’entreteniment d’Atresmedia, està previst que l’adaptació comenci la seva etapa al nostre país a partir de la pròxima tardor, amb Arturo Valls com a mestre de cerimònies. Fremantle Espanya s’encarregarà de la seva producció, tot i que els preparatius van a poc a poc a causa de l’impacte del coronavirus en la indústria televisiva, en què s’han cancel·lat tota mena de formats i programes al llarg dels últims tres mesos.