HO DENUNCIA A 'SÁLVAME'

Jorge Javier, víctima d'una campanya a les xarxes de l'extrema dreta: «Et sents indefens»

El presentador assegura que ha començat a rebre atacs a les xarxes socials per no criticar el paper del Govern en la crisi del coronavirus

jorge-javier

jorge-javier

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La setmana passada a ‘Sálvame’, Jorge Javier Vázquez va denunciar que està sent víctima d’un partit polític que utilitza vídeos descontextualitzats per atacar-lo. I durant la tarda d’ahir, el presentador va oferir més detalls d’aquesta campanya de descrèdit, després que el seu community manager hagi analitzat la situació. 

«Sempre he dit que soc votant d’esquerres. No tinc dades per pensar que el Govern ho està fent malament, no sé el que està passant en altres països com per jutjar-ho. ¿Confio en aquest Govern? Sí. ¿Ha fet coses malament? Doncs és clar que sí», va començar dient el comunicador davant de les càmeres de Telecinco. 

Jorge Javier va assegurar que, degut que no està criticant el paper del Govern en la batalla contra el coronavirus, va començar a ser un dels objectius d’aquesta campanya: «Van recuperar un vídeo a les xarxes de fa uns anys. El van manipular, es van barrejar imatges del 2018 amb unes d’actuals. Es deia que jo vaig pronunciar unes coses sobre la gent gran que no he dit mai». 

 

«Vaig començar a rebre una barbaritat de missatges diaris a les xarxes, com 1.000», va explicar el presentador de ‘Sálvame’, que va decidir posar aquest afer en mans del seu ‘community manager’. L’expert en xarxes li va donar llavors una explicació al que estava passant: «Durant la crisi s’han activat un gran nombre de bots a les xarxes socials. Comptes falsos que tuitegen notícies falses orquestrades per un equip afí a l’extrema dreta»

Notícies relacionades

«Activen a les xarxes una potent maquinària de notícies falses sobre el Covid-19. Després de fer un estudi, ha conclòs que estic sent víctima d’una campanya a les xarxes. Darrere hi ha comptes associats a l’extrema dreta. Són comptes falsos, amb molt pocs seguidors», va comentar Jorge Javier a la meitat del seu programa. 

A més, va insistir que es tracta de comptes que tenen com a missió «injuriar i difamar». «Un se sent indefens amb aquestes situacions. Puc fer-me càrrec del que dic, però no del que no dic. Et sents venut perquè no saps on acudir. Si a la gent a casa seva li dones informació manipulada, és lògic que després rebi missatges que es recorden de la meva mare, desitjant-me la mort a mi i a tota la meva saga», va reflexionar.