ENTREVISTA YOTELE

Jesús respon a les polèmiques després de la seva sortida d''OT 2020': «No soc ni homòfob ni masclista»

El concursant es va convertir aquest diumenge en el setè expulsat del 'talent show' de TVE

jesus

jesus

5
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

NOTÍCIA EN ELABORACIÓ. 

El concursant més polèmic d’‘OT 2020’, amb permís d’Eli, ja està fora de l’acadèmia. Jesús va ser expulsat aquest diumenge amb un percentatge de vots molt elevat, ja que el seu contrincant, Gèrard, va aconseguir el recolzament del 81% del públic. 

Després de la seva sortida, Jesús ha parlat amb els mitjans, entre els quals hi havia Yotele, i ha restat importància a aquest aclaparador resultat. A més, ha respost a les polèmiques en què s’ha vist immers i ha donat explicacions. 

¿Com has viscut la teva expulsió?

Ja me n’havia fet compte. M’esperava que això podia passar. Ara toca canviar de capítol, comença el que és bo. 

¿Per què esperaves que series l’expulsat?

Perquè sé com soc i se’m pot mal interpretar. Més o menys m’ho veia a venir.

Dius que t’ho esperaves perquè hi ha coses que s’han pogut mal interpretar... ¿Creus que això pot afectar-te una vegada fora del concurs?

Crec que al contrari. Ara puc explicar-me i abans no podia perquè tampoc sabia el que estava passant. 

¿Llavors creus que pots capgirar la situació?

Sí, quan se’m conegui de veritat. Quan et posen un rol és difícil treure-te’l, però crec que quan em coneguin de veritat passarà desapercebut. Això ha sigut una cosa que ha passat, un error, un malentès. 

¿T’ha dolgut aquest percentatge del 81%?

No. Crec que el públic és qui vota i el percentatge el decideixen ells. No m’ho prenc ni bé ni malament, sense més ni més. 

En el seu moment es va amagar el percentatge d’Eli perquè era massa alt. ¿Et sembla bé que el teu sí que s’hagi dit?

No veig per què no s’ha de dir. Si aquest ha sigut el percentatge, doncs cal informar-ne. 

¿En el seu moment us va estranyar que el d’Eli no es digués?

No me’n vaig ni adonar. En aquell moment passa tot tan ràpid que no te n’adones. 

¿Què opines de tots els comentaris que s’han dit de tu fora de l’acadèmia?

És normal que hi hagi gent que s’ofengui. Des de fora potser s’ha descontextualitzat i és completament normal. Ho entenc perfectament, però vull aclarir que els comentaris s’han fet en un àmbit de confiança, en un to de broma i hi ha gent que no s’ho ha pres així, és normal. 

¿Què és el que t’ha fet més mal de tot el que han dit? Se t’ha acusat d’homòfob, de masclista, de transfòbic... 

Tot. No em considero res d’això, m’he criat en un àmbit on crec en la igualtat. Tots els éssers humans hem de tenir les mateixes possibilitats. Els comentaris no van ser adequats i les formes, tampoc, però vull deixar clar que totes les persones tenen el mateix valor. Si en alguna cosa crec és en la llibertat, que és el que m’han ensenyat a casa des de petit. 

Si poguessis tornar a entrar, ¿canviaries alguna cosa del teu comportament?

És difícil, perquè des de dins no me n’adonava. Com que els meus companys sabien que no era un to ofensiu... Si tornés a entrar, per descomptat que no tornaria a fer aquests comentaris. Pensaria que hi ha gent que s’ho pot prendre malament i em mossegaria la llengua abans de parlar.

¿Per què et molestava quan t’ho comentaven les teves companyes com Ariadna? Vas dir que sigui el que Déu vulgui...

Va ser per la impotència al veure que havia ficat la pota i la repercussió que tindria. És per la meva manera de ser, soc molt impulsiu, però al cap de dos segons ho penso, me’n penedeixo i m’entra pena. Si algú està molest per una cosa que he dit jo, el primer que se sent malament soc jo. No m’agrada fer sentir malament ningú. 

També s’ha criticat la falta d’autocrítica. Bruno es va quedar en la conversa quan Rafa va dir que li agradaven ‘maduretes’ i vosaltres dos us en vau anar, potser per por de quedar malament. Ell va reconèixer els seus errors, ¿per què vosaltres no?

No ho vam fer amb cap intenció. Estàvem menjant i ens en vam anar cada un a fer les nostres coses. No li vam donar importància, no sabia que això havia tingut tanta repercussió, del tema d’Ariadna, sí. 

Hi va haver una setmana en què es va bloquejar el teu compte d’Instagram. ¿En vas ser conscient? ¿En algun moment t’ho van dir?

No, de l’exterior no me’n van dir res mai, m’he assabentat de tot ara. 

Es va dir que el dia de la firma vas rebre algun insult. ¿Això és cert?

D’això volia parlar, perquè és mentida. No vaig rebre cap insult, ha sigut una cosa gratuïta. Al contrari, tothom em va donar el seu afecte. Des que va passar allò d’Ari m’he ratllat pensant en la imatge que es podia tenir de mi, i va passar tot el contrari. La gent em donava el seu recolzament i em deia que estava tot bé. 

Fa unes setmanes vas tenir una fricció amb Gèrard. ¿Heu arreglat les vostres diferències?

Per descomptat. Aquesta setmana hem estat molt units. Amb Gèrard, abans d’entrar a l’acadèmia, tenia molta relació. A l’estar tancat es mal interpreten coses, és normal en el dia a dia, com en qualsevol família. Després d’això en vam estar parlant i ens avenim. 

Just aquesta setmana has estat nominat amb ell. ¿Creus que aquest enfrontament t’ha pogut afectar en el resultat?

No ho sé. Crec que els espectadors voten el seu favorit i ja està. No sé els criteris de cada un. Dius que en les firmes et senties estimat.

¿Quin ‘feedback’ rebies al plató? 

Al plató sempre m’he sentit estimat, no he sentit mai cap mal comentari. Sempre m’hi he sentit còmode. Sabia la repercussió que podia tenir, però l’impacte me l’he emportat ara. No m’han tractat malament mai.

Una altra polèmica que no coneixies era la del coronavirus. ¿Com heu viscut no poder tenir contacte amb el públic al plató? 

Són precaucions que es prenen i cal acceptar-les. Al principi volíem seguir xocant les mans, ens hi vam oposar tots.

Notícies relacionades

¿Estàveu preocupats dins de l’acadèmia per aquest tema?

Sabíem que era difícil que arribés a l’acadèmia, però estàvem preocupats per tot el que està passant al món.