TRENCA EL SEU SILENCI

Estrella Morente, després de la seva polèmica actuació a 'OT 2020': «Em guio per impulsos i vaig ser natural»

La cantaora va canviar l'inici del tema 'Volver' per uns versos en recolzament a la tauromàquia

estrella-morente

estrella-morente

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Estrella Morente es va convertir aquest diumenge en la gran protagonista de la Gala 6 d’‘OT 2020’. La cantaora va acudir al ‘talent show’ de TVE per actuar amb Nia, que després de sortir com a favorita la setmana anterior, va tenir el privilegi de cantar al seu costat. Un privilegi que va quedar entelat per la criticada actitud de l’artista, que sense previ avís, va canviar l’inici del tema ‘Volver’ per uns versos de José Bergamín en defensa de la tauromàquia. 

Després de tot l’enrenou que s’ha format, Morente ha trencat el seu silenci i ha assegurat que no tenien «presentat ni pensat res, la veritat». «Ha sigut una cosa natural, jo em guio pels impulsos naturals i això és el que he fet, ser natural una vegada més» ha dit en declaracions la revista ‘¡Hola!’. Així mateix, la granadina ha remarcat que «la improvisació sempre sol sorgir a última hora». 

Tot i que molts van interpretar que els versos cantats per Morente havien sigut un atac a Maialen, que fa unes setmanes va donar la seva opinió dins de l’Acadèmia i es va expressar en contra de la tauromàquia, la polèmica convidada nega que fos així: «Jo sempre quan començo els meus temes per buleries, per tango, normalment recorro a la literatura i faig sempre alguna referència a un poeta important, en aquest cas ha sigut José Bergamín». 

Notícies relacionades

No obstant, els ha donat un «consell» als concursants: «Que disfrutin i es respectin, que és molt important en la vida». «Sempre he partit de la literatura i de l’art per expressar-me, la llibertat d’expressió és molt important», concloïa en les seves declaracions durant la seva arribada a Màlaga després del seu pas per Barcelona. 

Nia: «Em va dir que anava a escalfar-se»

Ahir al matí, durant el repàs de la gala, Noemí Galera va reconèixer que es va quedar «garratibada» després de l’actuació d’Estrella Morente. Nia, per la seva banda, va revelar el que li va dir abans que comencessin a cantar: «Ella em va dir que si m’importava que fes un parell de coses per escalfar-se, que no m’espantés [...] Pensava que s’escalfaria com en els assajos. Al principi em vaig espantar perquè pensava que era una altra cançó».