ENTREVISTA YOTELE

Javy, quart expulsat d''OT 2020': «No crec que hi hagi hagut favoritisme del programa cap a mi»

Parlem amb el concursant del 'talent show', el primer a llançar un single dins de l'Acadèmia

javy

javy

5
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

(NOTÍCIA EN ELABORACIÓ)

Javy Ramírez ha fet història a ‘OT 2020’ al convertir-se en el primer concursant que llança un single dins de l’Acadèmia. ‘Qué sabrá Neruda’, la seva carta de presentació, s’ha situat al capdamunt de tot de les llistes de vendes i el seu vídeo ja té 700.000 visualitzacions a YouTube.

Malgrat aquestes xifres, l’andalús es va convertir aquest diumenge en el quart expulsat del ‘talent show’ després del seu duel amb Anaju. Una vegada fora de l’Acadèmia, YOTELE ha xerrat amb l’artista sobre com afronta l’èxit del seu tema, sobre el seu pas pel concurs i sobre el seu futur professional. 

¿Com has viscut les teves primeres hores fora de l’Acadèmia?

Me’n vaig molt content després d’haver tret el meu single i que m’hagin deixat estrenar-lo al plató. 

¿T’hauria agradat haver seguit la resposta que va tenir el single des de fora i no aïllat dins?

No sé què dir-te, perquè segur que fora m’hagués menjat el coco molt més fins i tot que a dins. Crec que em va ajudar una mica estar aïllat. 

El single té gairebé 700.000 visites a YouTube, ¿t’ha sorprès sortir i veure l’acollida que ha tingut o te l’esperaves?

No m’ho esperava gens. Pensa que fa un mes estava a casa meva i li cantava les cançons a la meva mare amb un piano. Només em sentia ella. D’aquí que el vegin gairebé 700.000 persones és molt gran. Estava a l’Acadèmia i a les nits li deia al Rafa ’¿I si no l’escolta ningú? ¿I si no agrada?’. Com que mai m’havia passat... però estic molt content. 

¿Què sents al ser el primer concursant de la història d’OT en treure un single sent dins de l’Acadèmia?

Des que m’ho va dir Noemí ha sigut un orgull. A més, és una cançó que la sento molt. És per al que vaig entrar, perquè la gent conegués la meva música. Ho vaig viure amb nervis i amb moltes ganes de pencar.

Els concursants d’OT comenten que els terminis sempre són molt ràpids a l’hora de treure els seus singles i aquest any encara s’ha accelerat més. ¿Com ho has viscut tu? ¿T’ha semblat ràpid?

Crec que al final ha sortit quan havia de sortir. Per la meva banda. estic content, també amb l’equip que he tingut darrere. Si a partir d’aquest single he d’esperar un temps per treure un altre tema, doncs esperaré. 

Tens més cançons escrites, ¿has pensat quin pot ser el teu següent single?

Ho hauria de pensar bé. Estic entre unes quantes, però ara mateix no sabria decantar-me per una. 

Alguns dels teus companys també trauran els seus propis singles, ¿hi ha alguna cançó que t’agradi especialment?

Estic enamorat de tot el que fa Maialen. Em sembla una artistassa. És una persona a qui em podria passar escoltant molt de temps. M’agrada tot el que fa, ‘Oxitocina’ em sembla un gran tema i crec que funcionarà molt bé. També m’agrada molt ‘Demonios’ d’Hugo. Són tots temes molt bons i molt diferents. Em fa molta il·lusió que surtin tots.

S’ha comentat a les xarxes que a Maialen no li van deixar cantar un tema propi quan estava nominada i a tu sí. ¿Creus que això t’ha beneficiat?

Crec que és perquè el meu s’ha produït dins de l’Acadèmia. Això ha ajudat. No sé si m’ha beneficiat, però a mi m’ha encantat cantar el meu tema. 

Alguns comentaris han apuntat que pots haver tingut un cert favoritisme. ¿Què li diries a aquesta gent?

Com que no ho visc des de fora, no ho sé... però crec que mai hi ha hagut favoritisme dins del programa, i si n’hi ha és per part del públic. Al públic li pot agradar més un que un altre, però crec que en el programa no n’hi ha, sincerament. Potser una altra persona pensa el contrari,  però jo m’he sentit exactament igual que els meus companys. Potser se’m va donar l’oportunitat abans perquè la vaig mostrar abans.

Veient les bones xifres que està aconseguint el teu single, ¿et va sorprendre que ahir fossis l’expulsat?

M’ho vaig prendre força bé, me’n vaig amb moltes ganes de continuar pencant. Ja que ha anat bé aquest single, vull intentar que em donin l’oportunitat de treure coses noves. Me’n vaig molt content. La companya que s’ha quedat, Anaju, és molta Anaju. 

¿Com vas viure la teva nominació? ¿Et va semblar justa?

Està clar que la cançó no era del nostre estil, però al final hem de sortir a defensar-la. I si no la defenses bé, passen aquestes coses. Al cap i a la fi és un concurs i és l’opinió de quatre persones. Et poden nominar en qualsevol moment. 

¿Com valoreu des de dins les aportacions del jurat?

Crec que el jurat intenta que millorem, ens donen tocs d’atenció que ens van bé. Aquest any estan intentant ajudar bastant. Hi ha comentaris que si no t’agraden o no et semblen correctes, els parles després amb els professors i continuen sense semblar-te correctes, simplement no te’ls quedes. No t’has de quedar amb tot.

¿Què opines de Natalia Jiménez? No han agradat alguns dels seus comentaris... ¿Què us sembla comparada amb Ruth Lorenzo?

No m’he assabentat de res, perquè encara no he obert les xarxes. Però és que són dues persones molt diferents. Potser Natalia mesura una mica menys les coses que diu però, al cap i a la fi, ve a donar la seva opinió i cada persona és com és. No sé el que ha passat, així que estic parlant sense saber.

Vas estar a punt de quedar-te fora a la Gala 0 i has sigut el primer a treure single. ¿Quina valoració fas d’aquest procés?

Vaig entrar gairebé de rebot i el primer single és el meu, així que imagina’t. Vaig entrar per això, no vaig entrar dient que seria la millor veu del concurs. El que volia és que es conegués una mica la meva música i els temes que jo feia. És el que vull. No vull fer versions, m’agrada molt ‘Tu frialdad’ o ‘Te espero aquí’, però jo el que vull cantar a sobre d’un escenari són les meves cançons. Amb aquest single he aconseguit que la gent em conegui una mica més, així que estic content.

¿Quin serà el següent pas? ¿Gravaràs un videoclip?

Crec que faré promoció, però primer vull anar-me’n un parell de dies al meu poble i estar tranquil. Videoclip crec que se’n farà, però no sé quan. Intentaré que surti Pablo Alborán en comptes de la meva cara.

Notícies relacionades

Tinet va dir fa poc que un concursant ja havia firmat un concert... es pot intuir que pots ser tu, ¿t’agradaria?

Me n’acabo d’assabentar, però seria guai. No sé si soc jo, però si soc jo, doncs endavant, per descomptat.