DEP

Mor Alicia Gómez Montano, editora d'Igualtat i exdirectora d''Informe semanal' a TVE

La periodista, que va obtenir la puntuació més alta dels 20 finalistes escollits en el concurs públic per presidir la Corporació RTVE, ha mort aquest dissabte a Madrid

alicia-gomez-montano

alicia-gomez-montano

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La periodista Alicia Gómez Montano, editora d’Igualtat a TVE des de l’octubre del 2018, ha mort aquest dissabte a Madrid, la seva ciutat natal. Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i professora de periodisme televisiu en diversos màsters, va desenvolupar la seva carrera professional a RTVE durant 40 anys.

Després d’arribar al lloc que exercia actualment, va desenvolupar una intensa tasca en el càrrec i va impulsar nombroses accions encaminades a promoure la igualtat, tal com recull TVE en una nota de premsa. 

 

Algunes d’aquestes iniciatives han rebut importants reconeixements, com el Premi Nacional de la Fundació Alares al portal ‘Todxs per Igual’, o el Premi del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat per al projecte interactiu ‘1.000 dones assassinades’, del Laboratori d’Innovació de RTVE, en la categoria de Periodisme contra el Masclisme.

Directora d’‘Informe semanal’ des del 2004 fins al 2012

Gómez Montano, que el 2018 va aconseguir la puntuació més alta dels 20 finalistes escollits en el concurs públic per presidir la Corporació RTVE, va iniciar la seva carrera professional a la ràdio a finals dels anys 70. Després d’aprovar l’oposició d’ingrés es va traslladar al Centre Territorial de TVE a Navarra, on va arribar a ocupar la direcció d’Informatius. El 1988 va tornar a Madrid i va assumir fins a 1996 la direcció de l’àrea de Nacional dels telenotícies.

Notícies relacionades

Aquell any va ser nomenada subdirectora d’‘Informe Semanal’ i el 2004 va assumir la direcció de l’emblemàtic programa informatiu de la televisió pública. També va ser nomenada subdirectora d’Informatius i directora d’Informatius no diaris fins a l’any 2012. Després es va incorporar a la redacció d’‘En Portada’.

Sempre va mostrar preocupació per la independència informativa i va escriure diverses tesis sobre el tema. Així mateix, va publicar els llibres ‘La manipulación en televisión’ i ‘Por una mirada ética. Conversaciones con Alicia Gómez Montano’. Des del 2017 era vicepresidenta de Reporters sense Fronteres-Espanya.

Temes:

TVE