ENTREVISTA YOTELE

Parlem amb els jutges de 'Masterchef junior': «Els nens són millors que els grans en moltes ocasions»

Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz repeteixen al capdavant del talent culinari infantil, que estrena la seva setena edició a TVE

masterchef-junior

masterchef-junior

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

TVE reobre aquesta nit les cuines de ‘Masterchef junior’per rebre 16 nous aspirants amb l’objectiu d’arribar el més lluny possible en el concurs, però sobretot, aprendre i divertir-se entre fogons. Amb motiu de l’estrena de la setena edició del format, que arrencarà a les 22.10 hores, YOTELE ha xerrat amb Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz sobre les seves sensacions. 

La versió infantil del talent culinari de TVE estrena la seva setena edició el dia que compleix sis anys en antena, mantenint el mateix jurat des del principi. Segons Pepe, aquesta temporada serà una «de les més potents» de tota la seva història. «Aquests nens ja pensen el que han de fer en el cuinat. Són molt millor que els grans en moltes ocasions. La seva planificació és impressionant», assegura Samantha.

Samantha: «Els nens estan com en un campament»

Els professionals de ‘Masterchef junior’ aplaudeixen el fet que, al llarg de la seva història, el format hagi inclòs els nens dins del món de la cuina. Samantha pensa que s’ha «dignificat la professió» i que la generació Z, els nens nascuts a partir els 2000, cuinarà més a partir d’ara. 

«Assistim a la normalització absoluta que un nen es posi un davantal, entri a la cuina i li digui al seu pare que el vol ajudar. Un programa de televisió ha inculcat que pot jugar a la cuina i cuinar, a més de divertir-se, aprendre i avançar», apunta Pepe. 

Precisament, Samantha remarca que els aspirants prenen la seva participació «com si estiguessin en un campament». «És un lloc del qual no volen marxar de cap de les maneres. Ells s’esforcen molt més que els més grans a la cuina perquè no se’n volen anar a casa. És un somni», afirma. 

Aquesta generació de nens xef està a punt de fer un salt cap a la versió sènior. De fet, els aspirants de 12 anys que van participar en la primera edició ja poden presentar-se als càstings de la vuitena edició de ‘Masterchef’ a TVE, situació que el cuiner d’Illescas encara no es pot creure: «Això és com ‘Viaje al centro de la tele’. No et pots veure cuinant amb aquell que era un nen i una altra vegada tenint-lo tu de gran». «El dia que aparegui aquest concursant del júnior d’adult, jo em jubilo. No em puc permetre això», diu fent broma. 

Jordi: «És millor avaluar els nens com els grans»

Un dels moments més complicats de les gales de ‘Masterchef juniors’ arriba, sens dubte, quan toca avaluar les creacions dels petits. «Sempre em diuen ‘estàs parlant amb un nen, tio’ perquè em poso molt seriós dient-li el que li falta al plat», reconeix Jordi Cruz. «Quan cuinen tan seriosos, igual que els grans, em surt aquest deix i penso que el millor que puc fer per ells és avaluar-los com un gran. Ho fan molt bé i et sorprenen un munt. Llavors, qualsevol veredicte que li donem està ben fet des del respecte i el reconeixement», raona. 

Pepe, per la seva banda, considera que «no hi ha una manera única de fer-ho, igual que no hi ha una manera única d’entendre-ho». «El Jordi ho diu d’una manera, la Samantha ho diu d’una altra i jo d’una altra, però potser, el nen que el rep necessita el pols del Jordi i li encanta que l’hi digui així perquè n’aprèn més», apunta el xef, que considera que és molt positiu que hi hagi «tres caràcters diferents», perquè «els nens també són molt diversos».  

Notícies relacionades

Quant al veredicte final, Jordi Cruz afirma que «es va construint sol». «Al final és fàcil perquè hi ha una lluita entre dos personetes i són ells que decideixen qui guanya. ‘Masterchef’ sempre acaba no amb la decisió del jurat, sinó amb algú que ha cuinat millor que un altre», assenyala en les seves declaracions. 

Els jutges, sobre ‘MC Celebrity:’ «Ha sigut una bomba»

Respecte a l’última edició de ‘Masterchef celebrity’, els jutges declaren que ha sigut «una bomba» i que ha superat «qualsevol expectativa». No obstant, Pepe reconeix que «no ha sigut la més divertida a l’hora de gravar», tot i que assenyala que és un format «que va rodat i que està molt ben fet». «És molt bo i el cuiden molt», afegeix el xef, que fa broma sobre l’obligació d’haver d’«aguantar» alguna ‘celebrity’. 

Temes:

TVE