DESPRÉS DE 15 ANYS A L'AUTONÒMICA

El realitzador del debat a cinc organitzat per l'Academia TV, acomiadat de Telemadrid

La cadena autonòmica entén com «un frau a la Seguretat Social» que treballés en la trobada política mentre estava de baixa

debate

debate

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Telemadrid ha decidit acomiadar de manera fulminantTacho de la Calle, realitzador del debat a cinc organitzat per l’Acadèmia de Televisió. El professional feia un any que estava de baixa per patir una depressió, motiu pel qual la cadena autonòmica entén que la seva feina com a director de realització en el debat emès per TVE i Atresmedia, entre altres canals de televisió, va ser «un frau a la Seguretat Social»

Segons informa ‘ABC’, Telemadrid va comunicar a De la Calle el seu acomiadament a través d’un burofax. El mateix mitjà recull que el realitzador, que des del 2004 que treballava a l’autonòmica madrilenya, es trobava en situació d’excedència a TVE

L’acomiadament va ser efectiu el passat 7 de novembre, tres dies després de l’emissió del debat en què van participar Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal. Una decisió que Telemadrid argumenta basant-se que De la Calle va realitzar en l’esdeveniment les funcions de cap de realització, les mateixes que li corresponen a la radiotelevisió madrilenya. 

La versió del realitzador

Tacho de la Calle, que en cap moment va amagar la seva feina en el debat organitzat per l’Acadèmia de Televisió, ha ofert la seva versió sobre el que va passar. El realitzador confirma que feia un any que estava de baixa per depressió, però remarca que no ha comès cap tipus de frau. 

Notícies relacionades

«Va morir la meva nòvia i jo estava fet una merda», explica en declaracions a aquest mitjà. «M’havia de demostrar a mi mateix que continuava valent per a això. He fet tots els debats, sempre autoritzat per Telemadrid. Vaig consultar als metges i em van dir que tot el que em vingués bé per recuperar-me ho fes», assegura. 

El realitzador, que compta amb una àmplia trajectòria professional, confessa que l’acomiadament li va arribar de sorpresa: «Divendres em trobo que estic acomiadat i he d’anar a buscar la liquidació. El que més m’enerva és que diguin que estic defraudat a la Seguretat Social». Telemadrid, per la seva part, assenyala que la parella de Tacho de la Calle va morir el juny del 2019 i que ell estava de baixa des del setembre de l’any anterior.