MÀXIMA TENSIÓ

Llencen objectes i boicotegen periodistes durant les protestes a Barcelona

Diverses reporteres van tenir moltes dificultats per informar sobre les mobilitzacions a la capital catalana

reporteras

reporteras

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Per quarta nit consecutiva, durant les mobilitzacions per la sentència del procés, els carrers de Barcelona es van convertir dijous en l’escenari d’actes violents en els quals s’han vist embolicats alguns reporters de televisió. Una de les escenes que ha corregut com la pólvora per les xarxes socials és la protagonitzada per Ana Francisco, periodista de ‘Todo es mentira’,que va rebre l’impacte de diferents objectes mentre gravava una peça des d’un dels practicables habilitats per a la premsa.

A les imatges es pot veure la reportera, que afortunadament portava casc, en greus problemes per fer la seva feina. Al veure que la tensió augmentava, va decidir allunyar-se mentre els manifestants cridaven una de les consignes més sentides durant la setmana: «Premsa espanyola, manipuladora.»

Risto Mejide, presentador de l’espai vespertí de Cuatro, ha condemnat al seu compte de Twitter el boicot a què es va veure sotmesa la reportera del seu programa. «És la nostra companya Ana Francisco treballant per a ‘Todo es mentira’. I vosaltres, els que l’heu agredit, sou escòria», ha escrit el publicitari.

Notícies relacionades

Un altre moment molt complicat va ser el que va viure Aina Galduf, periodista de TVE. En ple directe per a ‘La noche en 24 horas’,  la van sorprendre diversos elements pirotècnics que van esclatar en la zona on es trobava. «Ara mateix ens estan llançant petards, disculpin perquè de vegades a nosaltres també ens sorprenen aquestes accions», narrava la professional.

Una companya seva, Cristina Pampín, també va tenir problemes per informar els espectadors sobre l’última hora de les protestes. Mentre realitzava una connexió amb el ‘24 horas’, un grup de manifestants es va colar al pla per boicotejar el directe amb les cares tapades i al crit de «merdes», «falsos», «feixistes» «cabrons». «Intentarem reprendre la connexió perquè no ens ho estan deixant fàcil», explicava la periodista.

Temes:

Catalunya