ANÀLISI YOTELE

Antena 3 ensopega a l'estiu amb les seves apostes d'entreteniment i se situa a dos punts de Telecinco

Tant 'El contenedor' com 'Por el mundo a los 80' i 'El juego de los anillos' han acabat amb dades d'audiència molt per sota de l'esperat

collage-antena-3

collage-antena-3

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Tot i que l’estiu ha sigut tradicionalment una època dolça per a Antena 3, aquest any la situació ha sigut ben diferent. La cadena d’Atresmedia ha aprofitat la temporada estival per treure diverses estrenes d’entreteniment, gairebé totes produïdes des de feia diversos mesos, que s’han saldat en tots els casos amb baixes dades d’audiència, provocant, a més, el pitjor mes d’agost de la cadena en els últims anys.

Tot i que és d’agrair que s’aposti per la producció pròpia durant els mesos de juliol i agost, fa la sensació que les estrenes d’aquest any han sigut productes fluixos o, que una vegada gravats, han quedat per sota de les expectatives previstes quant a interès i qualitat.

Les apostes que no han funcionat

És el cas de 'El contenedor', el ‘docureality’ produït per Shine Iberia que feia gairebé dos anys que era al calaix. Malgrat ser líder, la seva estrena va ser poc prometedora amb un 13,9% de ‘share’ i 1.685.000 espectadors, pitjor tenint en compte que es tractava d’una estrena. En setmanes posteriors la cosa no va millorar, ja que va obtenir un 11,6% amb 1.416.000 en la seva segona entrega i un 9,2% amb 1.025.000 en la tercera. El seu gran final va quedar deslluït al firmar un 8,4% i 884.000, situant-se per sota de l’oferta programa per La Sexta.

En la mateixa línia s’ha situat 'Por el mundo a los 80', un altre curiós ‘docushow’ que mostrava un grup de jubilats i les seves aventures pel món de la mà d’Arturo Valls. El component sentimental que sempre aporta la gent gran no ha funcionat en aquesta ocasió, i la seva estrena ha acabat amb un 11,7% de ‘share’ i 1,1 milions d’espectadors, i sent sempre segona o tercera opció de la nit. Només va aconseguir liderar per la mínima en el seu comiat, amb un raquític 8,8% i 769.000.

Notícies relacionades

La millor dada de les apostes d’estiu l’ha aconseguit ‘El juego de los anillos’,tot i que les seves dades tampoc han sigut per tirar coets i la seva audiència ha anat descendint setmana a setmana. El ‘quiz show’ presentat per Jorge Fernández va debutar liderant la nit de dimecres amb un 13,9% i 1,6 milions, però l’efecte sorpresa del primer dia es va anar esvaint fins a anotar aquesta setmana en el seu comiat un baix 10% de ‘share’ com a segona opció de la nit.

Antena 3, a gairebé dos punts de Telecinco

Amb aquestes dades, Antena 3 acumula aquest mes una mitjana de l’11,1% de ‘share’, quedant a una distància d’1,6 punts de Telecinco. La cadena principal d’Atresmedia registra d’aquesta manera el seu pitjor agost dels últims sis anys. Unes dades que espera millorar de cara al nou curs televisiu, amb les estrenes de sèries com ara'Toy boy' i programes d’entreteniment com 'La voz kids'.

Temes:

Antena 3