VALORACIÓ

El Defensor de l'Audiència demana que no s'escorxin animals a 'Masterchef': "Provoca rebuig"

Ángel Nodal ha respost a les queixes dels espectadors en el segon informe trimestral del 2019

masterchef

masterchef

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Al llarg de les seves set edicions, 'Masterchef' s’ha vist envoltat de diverses polèmiques a TVE. Una de les més sonades durant la seva última temporada va estar relacionada amb una prova en la qual els concursants van haver d’escorxar llebres, la qual cosa va incomodar diversos espectadors. Després de les crítiques rebudes, el Defensor de l’Audiència de RTVE ha respost en el segon informe trimestral del 2019 que recull les queixes que han arribat fins a la Corporació Pública

"Em sembla fastigós que en un programa pagat en part amb els meus impostos es vegi com s’escorxa un animal. És fastigós i menyspreable", assenyala una espectadora que va fer arribar la seva queixa a l’Oficina del Defensor de l’Audiència, Ángel Nodal, que recomana que es prescindeixi "totalment d’aquest tipus d’imatges en el futur"

La directora d’Entreteniment, Toñi Prieto, demana disculpes als espectadors que han vist ferida la seva sensibilitat i remarca que no és "la intenció del programa". No obstant, afirma que "creiem que per formar un bon cuiner ha de posar en pràctica moltes tècniques com pot ser escorxar un conill, una llebre o plomar un pollastre". 

Ángel Nodal: "És absolutament innecessari"

Notícies relacionades

Una valoració diferent fa Nodal, que assenyala el següent: "Si el programa necessita formar i comprovar que els concursants saben realitzar aquest tipus de tasques, té hores més que suficients per fer-ho sense la presència de les càmeres. Potenciar l’espectacle amb aquest tipus de proves és absolutament innecessari i provoca el rebuig de part de la nostra audiència". 

Fa tan sols uns dies, Jordi Cruz responia als espectadors més crítics amb 'Masterchef': "La gent es creu que el pollastre que comprem al súper ja ha nascut sense plomes ni pell, dessagnat i tallat". "Sortir per televisió explicant com es manipulen els productes no és dolent", afegia el jutge del ‘talent show’ culinari. 

Temes:

Masterchef