A LES 22:40

'Comando al sol' descobreix unes 'vacances ardents' a La 1

crdoba1

crdoba1

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La 1 emet aquesta nit una nova entrega de ‘Comando al sol’en què el programa de reportatges sorteja la calor, recala en un llac i un castell de cine i evita els dos milions de viatgers que visiten cada any Còrdova atrets per la seva mesquita catedral. A més, l’espai també s’endinsa en les Falles del Pirineu: els habitants d’uns 60 pobles d’Aragó, Catalunya, Andorra i el sud de França recorren les seves valls amb torxes enceses durant l’estiu.

La Cara B de Còrdova. Boscos, platges de sorra fina, pesca i esports d’aventura sobre la superfície d’un llac transparent. A només 20 quilòmetres de Còrdova i al Parc de la Sierra d’Hornachuelos, l’Antonio pesca amb la seva filla al llac de la Breña. Molt a prop, el Miguel té un amarratge i el barco a la porta de casa. La Carmen n’és la propietària i la cap del càmping més antic de la zona. Disfruteu l’estiu en un oasi ocult en una de les zones més caloroses d’Espanya.

Notícies relacionades

És la Cara B de Còrdova, lluny de la calor del turisme que escull la mesquita catedral i en què els millors capvespres es disfruten amb barco i amb un bon vi i viandes de la zona. Els 8.000 habitants d’Almodóvar del Río no només presumeixen del pantà, sinó del seu imponent castell. Una fortalesa que ha multiplicat per dos les visites a l’estiu des que les seves sales i les seves torres van aparèixer a la famosa sèrie de televisió ‘Joc de Trons’. Entre els seus murs treballen a l’estiu els veïns d’aquesta localitat, que conviden a provar un plat típic elaborat a base d’ametlla que fa furor a l’estiu i el besavi del qual és ni més ni menys el salmorejo cordovès.

Les Falles del Pirineu. Els veïns de la comarca de la Ribagorça, a Osca, tenen al seu calendari d’estiu una data marcada a foc. És època de canvi natural, moment d’honrar al sol. Descendeixen muntanyes mil·lenàries amb torxes enceses per prendre un far plantat a la plaça. Ballen i mouen el foc en un ritual que il·lumina la nit més curta de l’any. La falla és un pal d’avellaner amb trossos de teia a la punta, que manté el foc durant tot el recorregut i dibuixa una serp de llum a la falda de la muntanya. La festa se celebra als dos costats de la serralada pirinenca al llarg dels segles i és Patrimoni Immaterial de la Humanitat des del 2015.

Temes:

TVE