EN PRIME TIME

Ni rastre del boicot a TVE: l'entrevista a Otegui eleva l'audiència de 'La noche en 24 Horas'

La conversa de Marc Sala amb el coordinador general d'EH Bildu va ser seguida per 230.000 espectadors

entrevista-otegi

entrevista-otegi

1
Es llegeix en minuts
Sergio L. Merillas

TVE es va situar ahir en el focus de les crítiques després d’anunciar la seva entrevista a Arnaldo Otegi, líder d’EH Bildu, durant l’emissió de ‘La noche en 24 horas’ en horari de màxima audiència. Nombrosos dirigents del PP, Ciutadans i Vox van orquestrar una campanya en la qual cridaven a l’apagada del canal informatiu de la Corporació pública, ja que consideraven que la televisió de tots "blanquejaria" la formació com a "braç polític d’ETA".

No obstant, jutjant pels resultats d’audiència que va registrar el programa presentat per Marc Sala, els atacs d’aquests partits polítics no van causar cap tipus d’efecte. L’entrevista, emesa en el previ de l’espai, que va incloure el tram de 22.07 a 22.51 horesva assolir una quota de pantalla del’1,6% amb 230.000 espectadors, unes dades notablement superiors als habituals.

Dimecres passat, l’avanç de 'La noche en 24 horas’ va registrar un 0,6% de share i va ser seguit per 148.000 televidents, mentre que fa dues setmanes va anotar un 0,7% de quota de pantalla amb 118.000 espectadors. El primer dimecres de juny, el programa es va moure en xifres similars, amb un 0,6% i un total de 94.000 seguidors.

No obstant, el tram central de ‘La noche en 24 horas’, amb l’anàlisi de les declaracions d’Otegi, va caure fins a un 1,1% i 153.000 espectadors, números similars als que sol aconseguir de forma habitual. Es pot destacar que tant el previ com el gruix del programa van superar la mitjana diària del Canal 24 Horas, que ahir es va quedar en un 0,9%.

Marc Sala: "TVE es compromet amb el pluralisme"

Notícies relacionades

A l’inici de l’entrevista, Marc Salas no va defugir les crítiques i va decidir realitzar un "petit aclariment", tal com ell mateix va manifestar. "Durant aquesta temporada han passat per aquest programa representants de tots els partits polítics amb representació parlamentària, a més d’integrants d’associacions o fundacions que són legals", va començar dient el periodista.

"La direcció d’informatius de TVE segueix compromesa amb el pluralisme, creiem que exercir el periodisme és preguntar i escoltar totes les veus", va concloure abans de començar la seva conversa amb Otegui.