A '¿TE LO VAS A COMER?'

Els militars denuncien davant de Chicote la mala alimentació a l'Exèrcit: "Hi ha hagut desmais"

El programa de denúncia de La Sexta va compartir les queixes dels soldats per la mala qualitat del menjar que reben

chicote

chicote

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

En la nova entrega de ‘¿Te lo vas a comer?’emesa ahir a la nit en el prime time de La Sexta, Alberto Chicote es va endinsar en l’Exèrcit espanyol per analitzar i comprovar la mala alimentació que reben els militars. El programa de denúncia va recollir impactants testimonis de soldats que van preferir mantenir l’anonimat, ja que s’arrisquen, fins i tot, a ser acomiadats “per traïció”.

“He vist de tot. Truita de patates amb floridura de tres dies a la nevera, menjar amb cucs, fruita podrida, llenties cuites deu minuts”, va assenyalar un dels militars que va compartir amb Chicote les lamentables condicions del menjar que, suposadament, reben a l’Exèrcit. “Tenim una despesa energètica molt alta (...) ens morim de gana”,va assegurar el soldat, que en ocasions ha emès queixes que no han arribat enlloc.

"De vegades ens donen menjar caducat"

Chicote també va contactar amb un militar que li va explicar que, quan estan de maniobres i no es poden traslladar a la caserna a menjar, els donen una bossa de menjar. Una ració freda que, tal com va mostrar cambra, conté pocs aliments en condicions de dubtosa qualitat. “El pitjor de tot és que de vegades, i aquí no es veu la data, ens ho donen caducat. Hi ha desmais, al cos li falten nutrients que no li estem donant”, va afirmar.

Chicote: "L’equilibri nutricional està oblidat"

Després d’escoltar les denúncies dels militars, Chicote va sol·licitar una entrevista amb un alt Comandament de l’Exèrcit de Terra. Tot i que li va costar aconseguir-la, finalment va poder parlar amb un dels responsables, el coronel Manso. Després que aquest mostrés els menús d’una de les bases, dissenyats per una empresa contractada, el presentador li va traslladar la mala alimentació a la qual es veuen sotmesos els militars.

Notícies relacionades

“He estat veient menús que no estan tan bé com aquests, en els quals es veu que l’equilibri nutricional està més aviat oblidat. Hi ha moltíssim fregits; qualsevol persona experta en nutrició diria que no són menús apropiats. Em crida l’atenció que els plats no estan definits, sembla que els han enviat per telegrama. ¿Per què no posa quin peix és?”, es va preguntar Chicote.

El presentador li va mostrar, a més, queixes i opinions que no deixen en gaire bon lloc als responsables de l’alimentació. No obstant, el coronel va assegurar que aproximadament “3,7 de cada 5 militars mengen a la caserna”, dades que contrasten amb les que maneja Chicote, notablement inferiors.