A 'EL INTERMEDIO'

L'al·legat de Wyoming contra les dificultats del vot per correu: "És urgent un canvi de legislació"

El programa de La Sexta va denunciar les llargues cues a Correus i va recordar que la participació fora d'Espanya ha caigut d'un 35% a un 8%

el-intermedio

el-intermedio

1
Es llegeix en minuts
Sergio L. Merillas

Quatre dies abans de les eleccions generals, ‘El intermedio’va abordar ahir a la nit el col·lapse a les oficines de Correus per enviar el vot per correu i les dificultats que es troben els emigrants espanyols a l’hora de votar des de fora d’Espanya, ja que, com va recordar l’espai de La Sexta, han de fer almenys dues visites presencials a un consolat que no sempre tenen a prop. 

Per aquesta raó, el Gran Wyoming es va adreçar a càmera i va compartir una reflexió amb els espectadors del programa. "És un assumpte molt greu que fa urgent un canvi de legislació", va començar dient el presentador després que Sandra Sabatés expliqués que des que es va implantar la nova modalitat, la participació ha caigut d’un 35% a tan sols un 8%. Dels més de 2 milions d’inscrits, voten menys de 180.000 persones

Notícies relacionades

"Als emigrants espanyols no se’ls pot demanar que perdin dues jornades de feina per votar. Espanya no es pot quedar sense els vots de tots aquests cirurgians, arquitectes, professors o investigadors espanyols que han hagut de buscar-se un futur fora del nostre país. I els països on viuen tampoc es poden quedar dos dies sense cambrers", va afegir Wyoming en el seu al·legat.

Durant el programa d’ahir, ‘El intermedio’ va emetre, a més, un reportatge en què va donar veu als sol·licitants del vot per correu que han hagut d’esperar llargues cues per poder exercir aquest dret. "Quan em va arribar el vot no era a casa meva, vaig haver de venir a buscar-lo i fer cua durant dues hores i mitja. Ara que ja tinc les paperetes, he de fer cua durant una hora i mitja per poder votar", va explicar una de les afectades. 

Temes:

El Intermedio