DEP

Ha mort Paloma Tortajada, periodista del programa de Carlos Hererra a la COPE

La periodista ha mort a la primerenca edat de 49 anys per un càncer que no ha pogut superar

paloma

paloma

1
Es llegeix en minuts

Dia trist per al món de la ràdio i la televisió. La periodista Paloma Tortajada, fins ara locutora del programa 'Herrera en Cope' amb Carlos Herrera, ha mort aquesta matinada als 49 anys com a conseqüència d’un càncer. La ràdio catòlica ha fet pública la notícia a través del seu espai radiofònic matinal i de les seves xarxes socials.

Avesada en mil batalles periodístiques, va tenir una etapa televisiva a Cuatro i CNN+ com a cap de societat dels informatius, als quals va arribar de la mà d’Iñaki Gabilondo, amb el qual portava anys treballant a l’‘Hoy por hoy'  de la cadena SER. Perquè és a la ràdio on Paloma Tortajada ha centrat la major part de la seva trajectòria professional.

La web de la Cope recull unes declaracions de la periodista sobre el mitjà al qual ha dedicat la seva vida i que tant estimava: "Soc una enamorada de la ràdio des de petita. Des que tinc ús de raó record el so de la ràdio sonant a cada racó de la casa dels meus pares, els dos grans oients de ràdio. Jo mateixa en l'era actual de la tecnologia segueixo tenint una ràdio de piles, d’aquestes amb l’antena desplegada que porto amb mi allà on estigui de la casa".

Notícies relacionades

Tot i que va debutar a Radio Popular a la seva Saragossa natal, el 1988, aviat va fer el salt a la cadena SER, quan Iñaki Gabilondo la va escoltar en un espai de matinada. Se la va emportar a Madrid per ser la coordinadora d’‘Hoy por hoy’ i, posteriorment, com a subdirectora de l’informatiu ‘Hora 14’, entre els anys 1993 i 2006, quan ja es va passar a 'Noticias Cuatro' del 2006 al 2009, i després va deixar la informació per ser la cap de premsa d’Ángel Gabilondo al Ministeri d’Educació.

La seva tornada a la professió es va produir el 2013, i de nou a la Cope. Va arrancar la seva nova etapa a la cadena de la Conferència Episcopal amb Ernesto Sáenz de Buruaga a 'La mañana'. Quan el periodista burgalès va marxar, va continuar amb Ángel Expósito i finalment amb Carlos Herrera, comunicador amb qui s’ha mantingut en antena fins a la seva trista mort.