XARXES SOCIALS

La polèmica imatge de les netejadores en el debat de RTVE: "Ells debaten, elles netegen"

Dues dones de fer feines van aparèixer en el pla mentre els quatre candidats es preparaven per a la trobada

dos-limpiadoras

dos-limpiadoras

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El primer gran debat a quatre d’RTVE va deixar una imatge que les xarxes socials no han deixat passar per alt. Minuts abans que comencés la trobada entre els quatre representants polítics, les càmeres van captardues dones de fer feines que treien brillantor al terra del decorat muntat per a l’ocasió amb els seus respectius tirassos. 

Mentrestant, Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera es preparaven als seus faristols i rebien les últimes indicacions dels seus assessors, cosa que va donar lloc a una cridanera escena que ha sigut molt comentada i criticada pels espectadors del debat a Twitter a causa de l’evident desigualtat que es contemplava a les pantalles de TVE. 

La imatge en qüestió va començar a viralitzar-se en pocs minuts i va provocar diverses reaccions que denunciaven que al plató hi hagués quatre homes candidats a la presidència del Govern, mentre que la presència femenina en el debat es reduïa a les netejadores, caps de premsa i maquilladores

Notícies relacionades

El moviment Dones RTVE també es va fer ressò de la captura de pantalla amb un contundent missatge dirigit als seus seguidors: "Diuen que una imatge val més que mil paraules. Aquesta imatge del plató de #ELDEBATEenRTVE demostra que #AunQuedaMuchoPorHacer. Ells volen governar mentre elles passen el tiràs". 

"Podrien parlar de qui neteja el terra perquè ells siguin allà", "una altra legislatura més sense una sola dona com a cap dels principals partits" o "quin horror d’imatge" van ser altres dels comentaris que van poder llegir-se a Twitter. 

Temes:

TVE