ELECCIONS GENERALS

Atresmedia anuncia els tres blocs temàtics del seu debat electoral

L'espai moderat per Ana Pastor i Vicente Vallés s'emetrà el pròxim dimarts 23 d'abril

debate

debate

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Atresmedia està creant un autèntic esdeveniment entorn del debat electoral que es podrà veure a Antena 3 La Sexta el pròxim dimarts, 23 d’abril. Aquest dilluns el grup de comunicació ha anunciat quins seran els tres grans blocs temàtics sobre els quals debatran Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias, Albert Rivera i Santiago Abascal: Programa electoral, Model territorial/Catalunya i Pactes.

Vicente Vallés i Ana Pastor obriran 'El debate’, que tindrà dues hores de durada, amb una ronda ràpida en la qual formularan una pregunta d’actualitat a cada candidat, sense possibilitat de debat. L’ordre d’aquestes preguntes ha quedat establert en el sorteig celebrat divendres passat, sent Pedro Sánchez, candidat del PSOE, el primer a intervenir. 

Els tres blocs temàtics

Després d’aquesta primera ronda arrencarà el debat que s’estructurarà entorn dels tres gran blocs:

1. Presentació dels programes electorals: en aquest bloc, el de més durada, els candidats debatran i hauran de respondre preguntes sobre les seves propostes de govern.

2. Model territorial/Catalunya: els cinc candidats respondran a les preguntes dels moderadors i debatran sobre la seva idea de model territorial i sobre la situació actual del tema català, i exposaran les propostes per abordar-lo.

3. Pactes: En l’últim bloc els candidats hauran de respondre preguntes sobre la possibilitat de pactes de govern amb altres formacions, tenint en compte que totes les enquesten vaticinen la impossibilitat de formar govern en solitari.

El tancament d’'El debate’ finalitzarà amb un minut exacte de tancament en el qual cada candidat disposarà de seixanta segons d’exposició a càmera, sense interrupcions. Pablo Casado (PP) obrirà aquest tram final, mentre que Pablo Iglesias (Unides Podem) serà l’encarregat de tancar-lo, tal com va determinar el sorteig de divendres passat.

La 'sala del temps’

Notícies relacionades

Per aconseguir un debat àgil i flexible, però també just en el repartiment dels temps, els moderadors s’ajudaran de l’anomenada 'sala del temps’,en la qual un equip de cinc periodistes, liderat per Marina Montsó, controlarà els períodes d’intervenció. Cada periodista tindrà assignat un candidat, i verificarà els minuts utilitzats en les intervencions.

L’ús d’aparells electrònics estarà prohibit i només un assessor de cada partit podrà entrar al plató coincidint amb les pauses publicitàries.

Temes:

Atresmedia