PARLA DE FEMINISME

María Galiana, sobre el 8-M: "Estic en contra de tots els 'dies de', significa que estic en una circumstància estranya"

L'actriu de 'Cuéntame' ha concedit una entrevista en què parla de feminisme i de política

maria-galiana

maria-galiana

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’actriu María Galiana, coneguda principalment pel seu paper en la sèrie 'Cuéntame', està en boca de tothom aquest dimarts per les declaracions que ha fet sobre el feminisme i sobre el Dia de la Dona que se celebra aquest divendres, 8 de març. Una jornada que estarà marcada per les mobilitzacions en favor de la igualtat entre homes i dones. 

La intèrpret ha deixat clara la seva actitud en una entrevista per a Papel: "Estic en contra de tot el que és 'dia d’això' o 'dia d’allò', perquè si m’han de dedicar un dia significa que estic en una circumstància estranya respecte de la societat... i això em molesta moltíssim. Que soc una bitxo raro, vaja". 

Quan li han preguntat en concret sobre si hi hauria d’haver Dia de l’Orgull Gai i Dia de la Dona, Galiana manté la seva visió: "Crec que no. Hi ha dies de tot; ja va inventar El Corte Inglés el dia de la Mare, ara el del Pare, l’altre dia crec que es va celebrar el dia de les verdures o alguna cosa així". 

No obstant, Galiana creu que sí que és feminista. "Bé, no he sigut sempre feminista sinó que sempre he fet el que he volgut. Si això és ser feminista... Doncs ho seré. He estudiat i he treballat en el que he volgut. Vaig voler casar-me i tenir sis fills; no m’hi ha obligat ningú. He sigut una dona molt lliure", explica. 

Sobre Vox: "Hi ha 400.000 fatxes a Andalusia"

Notícies relacionades

Galiana es mostra reticent a parlar de política perquè està "en contra que tot s’hagi de polititzar", però finalment s’acaba mullant sobre l’auge de Vox. "Em sembla que quan va sortir per primera vegada feia fins i tot peneta de tan ridícul que era. Deien que era el partit d’Ortega Lara i ningú va pensar mai en la vida que poguessin treure ni un diputat, però ara tenen 12 al Parlament andalús", assenyala.

Respecte a totes les persones que van votar la formació ultradretana en les eleccions andaluses del 2-D, es mostra taxativa: "Això significa que hi ha 400.000 fatxes a Andalusia, claríssim. Què hi farem, estan en el seu dret".